1617. Simpelveld 6 km

1617. Simpelveld 6 km
Tijdens deze gemakkelijke wandeling met aan het eind enkele trappen wandelt u eerst naar het station waar enkele oude treinstellen staan en dan volgt u een voetpad langs een vakantiepark.  Via een veldweg loopt u naar de buurtschap Waalbroek en via het leuke Waalbroekervoetpad komt u weer in Simpelveld.  Dan volgt u een mooie Statieweg door het bos langs een bijzondere grotkapel en lavakapel en via een parkje komt u weer bij het museum dat een bezoekje waard is. Er is ook een koffiehoek met terras.  

Museum De Schat van Simpelveld

Kloosterstraat 68

6369 AE Simpelveld

Tel: 045-2031099

info@deschatvansimpelveld.nl

https://www.deschatvansimpelveld.nl

In het Limburgse heuvelland, midden in de bruisende regio Parkstad, vindt u Museum de Schat van Simpelveld. Dit museum, gehuisvest in een monumentaal kloostergebouw, toont een riante kunstcollectie. De verzameling zeer verfijnd borduurwerk uit de 19de en 20ste eeuw behoort tot de absolute top van de wereld. Daarnaast toont het museum een schitterende collectie schilderijen, gouden kelken, wassen beelden en middeleeuwse sculpturen en krijgt u een kijkje in het kloosterleven van begin twintigste eeuw.

Dit kloostercomplex bestond in zijn hoogtijdagen uit zeven gebouwen en tientallen hectaren grond. Er woonden honderden zusters die een op zichzelf staande gemeenschap vormden.

De schatkamer vormt het hoogtepunt van het bezoek aan Museum de Schat van Simpelveld. Daarin zijn de meest uitzonderlijke en waardevolle exemplaren te vinden van de paramenten uit de eigen verzameling.

Combineer wandeling 1617 van Wandelgids Zuid-Limburg en een bezoek aan dit bijzondere museum. Er is ook een koffiehoek met terras waar u tijdens het bezoek kunt genieten van een heerlijke kop koffie met Limburgse vlaai.

Openingstijden:

Donderdag en vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Het museum is het hele jaar geopend, met uitzondering van carnaval, eerste kerstdag en nieuwjaar

Het museum is toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. De eerste verdieping is alleen toegankelijk voor rolstoelen tot 90 cm breed.