1630. Venlo 12,5 km

1630. Venlo 12,5 km
Net ten noorden van Venlo ligt het bosrijke natuurgebied Zwartwater. Veldwegen, bospaadjes, struinen langs de Maas, een mooi ven, twee kapellen en een fijne horecazaak om te pauzeren, het zit allemaal in deze gemakkelijke wandeling.  Vanaf de wandelparkeerplaats wandelt u meteen door de mooie bossen tot aan de buurtschap De Krosselt. U loopt even door een villawijkje en rustige weggetjes en dan struint u over graspaden vlak langs de Maas. Via een mooi pad komt u bij de twee kapellen die een bezoekje waard zijn en ook bij Koffieschenkerij De Genuujerie waar u kunt pauzeren.  Via rustige weggetjes loopt u weer naar De Krosselt en via een mooi bospad loopt u naar het prachtige ven Venkoelen waar u omheen wandelt. Even later staat u weer op de parkeerplaats. U kunt ook starten bij Koffieschenkerij De Genuujerie, start dan bij punt 5.

 

Koffieschenkerij Genuujerie

Sint Urbanusweg 77

5914 CA  Venlo

Tel: 077-3511996

info@genuujerie.nl

https://genuujerie.nl

Koffieschenkerij Genuujerie is geopend in 2007 en is gevestigd in een voormalige boerderij en ligt vlak achter het beroemde kapelke van Genuuje (daterende uit het jaar 1631).  Koffieschenkerij Genuujerie is onderdeel van Rendiz.
Deze organisatie met een sociaal hart ontwikkelt projecten waarbij commerciële-, publieke- en
zorgdiensten worden gecombineerd. Dat betekent dat zij in een werkervaringstraject werken of dagbesteding volgen
met ervaren begeleiders.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie met vers gebakken taart of een lekker biertje. Onze lunchkaart biedt een ruime keuze en de gerechten hebben leuke namen zoals bv. Broodje Maria of Vaticaansoep. Ook serveren wij heerlijke maaltijdsalades. Tevens is een High Breakfast mogelijk.

In de omgeving kunt u mooie wandelingen maken. Bij ons start en pauzeert wandeling 1630 van Wandelgids Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

 

 

Openingstijden:

Dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.

Keuken van 11.30 tot 16.00 uur.

Uiteraard mag een koffiebrander niet ontbreken in een koffieschenkerij. Verser kunt u uw koffie niet drinken! Laat u verrassen door onze originele koffiebrander, waarmee wij diverse soorten koffie branden.