1632. Sittard 5,6 km

1632. Sittard 5,6 km
Tijdens deze leuke stadswandeling Sittard, wandelt u eerst langs de Keutelbeek en Molenbeek en dan door het mooie stadspark langs een vijver.  In het centrum loopt u langs de Sint-Petrus’ Stoel van Antiochiëkerk en via het parkje Schootsvelden komt u bij het mooi gelegen terras van Hotel Merici waar u kunt pauzeren of lunchen in Bistrot Volte. U loopt over de stadswallen en dan komt u bij de schitterende Basiliek Van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart die zeker een bezoekje waard is (maandag gesloten).  U komt op het gezellige marktplein en dan wandelt u verder over de stadswallen. U passeert het stadhuis en via een mooi park en vijvers loopt u terug naar het startpunt.  U kunt ook starten bij het terras van Hotel Merici, start dan bij punt  4.

Merici Hotel Sittard

Bistrot Volte

Oude Markt 5 – 7

6131 EN  Sittard

Tel: 046-4009002

info@mericihotel.nl

https://mericihotel.nl

MERICI HOTEL is een prachtig viersterren kloosterhotel, gelegen in het volledig gerestaureerde kloosterkwartier in hartje Sittard. Het combineert eigentijdse luxe met een duidelijk aanwezig voelbare historie.

En dat proeft u, de serene rust in de gangen, de vage slierten van gebed, de mooie uitzichten en de zon die voorzichtig zijn weg zoekt door prachtige raampartijen.

Bij Bistrot Volte geniet u van een ontspannen lunch of ’s avonds dineren in een intieme sfeer. Deze intimiteit heeft het restaurant te danken aan de gewelven en de locatie midden in de Ursulinentuin. Deze prachtige tuin is één van de geheime tuinen van Sittard en de rust die zich hier waant, ligt als een deken over het aangrenzende terras van Bistrot Volte. Tijdens of na een wandeling kunt hier hier genieten van een heerlijke kop koffie of een lekker biertje.

Bij ons start en pauzeert wandeling 1632 van Wandelgids Zuid-Limburg. Wij heten iedereen welkom!

Openingstijden Bistrot Volte:

Dagelijks vanaf 11.00 uur, keuken open vanaf 12.00 uur.

Sittard – dé stad van Toon Hermans – en MERICI HOTEL vormen met al hun verfijnde elementen een onmisbaar onderdeel van dit zo dierbare hart van Limburg.