1644. Macharen 9,5 km

1644. Macharen 9,5 km
Ten noorden van de stad Oss ligt het rustige dorpje Macharen. Als u van struinen langs de waterkant houdt, is dit een van de mooiste routes uit deze wandelgids. U wandelt eerst een stuk door weilanden langs het Burgemeester Delenkanaal  en dan komt u op de hoek waar het kanaal in de Maas komt. U struint geruime tijd over een prachtig stuk langs de Maas en bij de rand van het dorp Megen klimt u de dijk omhoog.  Via een prachtig graspad met mooi uitzicht loopt u naar een kapel met zitbank (fijn pauzeplekje) en dan struint u verder langs een beekje.  Via een leuk paadje loopt u langs een bijzondere eendenkooi en dan struint u geruime tijd over een prachtig graspad langs de Hertogswetering en via een graspad langs het kanaal loopt u terug naar het dorp. Tijdens de route moet u tweemaal over een lage afrastering stappen. De hele route gaat over graspaden waardoor de route iets zwaarder is.  Na veel regenval kan het drassig en nat zijn, dan alleen doen met hoge waterdichte wandelschoenen.  Start op woensdag t/m vrijdag na 14.00 uur, dan kunt u nog nagenieten bij de brasserie.

 

Feestzaal ’t Vunderke

Brasserie L’eglise

Kerkstraat 1

5367 AE  macharen

Tel: 0412-492378

info@vunderke.nl

https://www.vunderke.nl

Op een prachtige locatie meteen bij binnenkomst van het dorp met zicht op de ophaalbrug over het Burgemeester Delenkanaal ligt Brasserie L’eglise.

De veranda en het terras bieden een heerlijke plek om bij te komen van een fiets of wandeltocht en als gezellig ontmoetingspunt voor vrienden en familie. Door het groot terras met zonwering en warmtelampen kunt u ook tot laat heerlijk buiten genieten.

De Brasserie heeft een uitgebreide menukaart voor zowel lunch(in het weekend), diner als borrel. Familiebijeenkomst? Verjaardag? Jubileum? Bedrijfsfeest of een hele andere reden voor een feestje? Voor elke gelegenheid een passend feest in een onze gezellige Feesterij.

In de omgeving kunt u mooie wandelingen maken. Bij ons start wandeling 1644 van Wandelgids Brabant. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Woensdag t/m vrijdag vanaf 16.00 uur, zaterdag e zondag vanaf 12.00 uur.

Liever thuis genieten? dat kan met onze take-away service natuurlijk ook!