1652. Macharen (Oss) 7,9 km

1652. Macharen (Oss) 7,9 km
Ten noorden van de stad Oss ligt, net buiten het dorp Macharen, Pannenkoekenhuis De Oude Maas. Tijdens deze gemakkelijke en afwisselende wandeling, wandelt u eerst door het prachtige natuurgebied Ossemeer en u passeert fraaie doorkijkjes naar de Hertogwetering die mooi met riet begroeid is. Ook passeert u een vogelkijkhut om even te genieten van de omgeving. Via een rustig asfaltweggetje loopt u naar het bos en dan struint u geruime tijd door de bossen langs slootjes en greppels. Via een mooi pad over de dijk langs het Burgemeester Delenkanaal, wandelt u terug naar het restaurant met mooi terras. In het natuurgebied kan het drassig zijn.   Doe deze wandeling niet als het dagenlang geregend heeft, tenzij u hoge waterdichte schoenen draagt.   

 

Speelparadijs Pannenkoekenhuis De Oude Maas

Ossestraat 11

5367 NE Macharen

Tel: 0412-647890

info@deoudemaas.nl

https://deoudemaas.nl

Speelparadijs Pannenkoekhuis “De Oude Maas”, is gelegen in het prachtige natuurgebied tussen Oss en Macharen. Met op loopafstand het “Ossemeer” en de “Eendenkooi” leent dit gebied zich uitstekend voor een mooie wandeling of een fietstocht langs alle bezienswaardigheden die dit gebied te bieden heeft.

Tijdens of na een wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie of een lekkere ijscoupe.  Bij ons heeft u een ruime keuze aan zoete-, hartige- en speciale pannenkoeken. Proef eens de Oude Maaspannenkoek. Daar naast bieden wij ook een gewone lunchkaart.

In februari 2014 hebben wij een nieuwe indoor speeltuin gerealiseerd. Deze hal is voorzien van onder andere een heuse apenkooi waar kinderen zich uren in kunnen vermaken. Natuurlijk is er voor de allerkleinsten ook een “klein apenkooitje”.Met buiten het speeltoestel (in de vorm van ons logo) en in de zomermaanden springkussens is “De Oude Maas” een waar speelparadijs!

 

 

Openingstijden:

Woensdag t/m zondag vanaf 12.00 uur.  Tijdens regionale schoolvakanties elke dag geopend.

Wij beschikken over een ruime parkeerplaats. Bij ons start wandeling 1652 van Wandelgids Brabant. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!