1659. Kessenich 9,9 km

1659. Kessenich 9,9 km
Ten zuid-westen van Thorn ligt net over de Belgische grens het dorpje Kessenich.  Tijdens deze gemakkelijke en zeer waterrijke wandeling, wandelt u eerst even door het dorp naar de kerk en voorbij enkele fraaie vijvers struint u geruime tijd over een mooie dijk met uitzicht op de Vissenakkerplas.  Na een mooi stuk langs de Maas, loopt u langs een vijver met bevers en dan loopt u terug over een smal paadje langs de Kessenichplas.  U wandelt door een prachtig natuurgebied langs een vogelkijkhut en via een fraai vlonderpad steekt u een vijver over. U komt weer bij de kerk van Kessenich en via een leuk bospad wandelt u terug naar de brasserie met terras.  Na regenval kan het erg drassig zijn in het natuurgebied. Tijdens hoog water in de Maas, deze wandeling niet doen. 

 

Brasserie Biej Ós Thoes

Venlosesteenweg 398

3640 Kessenich – Kinrooy

Tel: 0032-89562884

Facebook

Net over de Belgische grens ligt aan de rand van Kessenich Brasserie Biej Ós Thoes.  De brasserie ligt letterlijk aan huis. Zodra u de brasserie binnen stapt proeft u een huiselijke sfeer, waar u zich meteen op uw gemak voelt. Het is een plek waar jong en oud zich treft onder het genot van een lunch of lekkernij.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie met Brusselse wafel of neem eens de verwenkoffie met diverse lekkernijen.  Onze menukaart biedt voor elk wat wils zoals koude- en warme belegde broodjes, salades, spaghetti etc.   Ook voor een uitgebreid ontbijt kunt u bij ons terecht.

Voor de brasserie is een ruime parkeerplaats voor wandelaars en fietsers. In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken. Bij ons start wandeling 1659 van Wandelgids Limburg en tijdens wandeling 1132 kunt u bij ons pauzeren. Wij heten alle wandelaars van harte welkom biej ós thoes!

 

Openingstijden:

Woensdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur, vrijdag t/m zondag van 10.00 tot 18.00 uur, maandag en dinsdag gesloten.

Kom genieten van onze High Tea! (Gelieve te reserveren).