1666. Grave 5,5 km

1666. Grave 5,5 km
Ten zuiden van Nijmegen ligt aan de Maas het mooie vestingstadje Grave. Grave is de meest belegerde vestingstad van Nederland. De sporen van de veldslagen die zijn gevoerd in en rond Grave, maar ook hoe de bewoners van de stad zich verweerden tegen de vijandelijke legers, zijn nog steeds zichtbaar in de historische binnenstad van Grave.  Tijdens deze leuke combinatie van natuur- en historische stadswandeling, wandelt u meteen een leuk stuk langs de beek De Raam door een parkachtige omgeving en dan loopt u het stadje binnen. U passeert eerst de grasheuvel de Kat met het Groot Arsenaal en dan loopt u langs de stadspoort de Hampoort.  U struint door de oude binnenstad door leuke geplaveide straatjes met oude winkelpandjes en mooie herenhuizen en dan komt u op het gezellige Marktplein bij Het Grote Broertje met mooi terras om te pauzeren.    Voorbij de St. Elisabethkerk en het Strafpaard loopt u naar de haven en komt u bij de prachtige plek Bekaf. U passeert de Maaspoort en de twee kanonnen en dan verlaat u het stadje. U wandelt even langs de Maas, langs een scholengemeenschap en via een leuk pad langs De Raam, wandelt u terug naar de parkeerplaats.  Doe deze wandeling op uw gemak en lees alle leuke info over deze mooie stad.  U kunt ook starten bij Het Grote broertje aan de Markt, start dan bij punt 3.  (Bron info: Gemeente Grave, Platvorm Toerisme en recreatie) .

Het Grote Broertje

Markt 8

5361 GH Grave

Tel: 0486-745415

info@hetgrotebroertje.nl

https://hetgrotebroertje.nl

Het Grote Broertje vertegenwoordigt een innovatief concept dat een maatstaf zal zijn voor nieuwe gastronomische trends. Bij Het Grote Broertje ervaar je verschillende belevingen in een unieke ruimte.  Een ontmoetingsplek met huiselijke sferen, waar je altijd terecht kan. Je wordt met een vriendelijk gezicht ontvangen en voelt je gelijk thuis.

Ons restaurant is gevestigd in een Rijksmonumentaal pand van meer dan 400 jaar oud. Gelegen in het hart van Grave. Een emblematische plek met een capaciteit voor meer dan 80 gasten.  De service van Het Grote Broertje zal bestaan uit een breed scala van gerechten, cocktails, bieren en nog veel meer. De traditionele manier van gerechten serveren wordt even opzij gezet en we verrassen je vanuit een andere invalshoek.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie of een lekker biertje.  Bij ons start of pauzeert wandeling 1656 en 1666 van Wandelgids Brabant. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

Openingstijden:

Woensdag en donderdag vanaf 11.30 uur, vrijdag t/m zondag vanaf 11.00 uur maandag en dinsdag gesloten.

Ons pand is gelegen in het hart van Grave en heeft een oppervlakte van 400 m2 met een capaciteit van meer dan 80 gasten.