1672. Vlijmen 10 km

1672. Vlijmen 10 km
De Moerputtenbrug is een unieke bezienswaardigheid in Nederland en een must voor elke wandelaar.  Tijdens deze gemakkelijke wandeling loopt u het dorp uit en wandelt u eerst langs de mooie vijver De Haverkampen. Via een graspad loopt u naar het Engelenmeer. (Blijf hier op de paden want er is ook een naturistenstrand).  U steekt de snelweg over en dan wandelt u over een rustig verhard voetpad langs de Bossche Sloot.  Via een leuk bospad loopt u langs een moerasgebied naar de voormalige spoordijk en een stuk verder steekt u via de 800 m lange Moerputtenbrug het water over, een bijzondere ervaring, want u loopt op rails.  U wandelt nog geruime tijd over de dijk met mooie uitzichten en via een speelveldje loopt u weer het dorp in. Aan het einde is een fijn terras.  Na 7 km bij de spoordijk kunt u L naar een picknickweide lopen waar banken staan.

 

De Kluis Eten en Drinken

Plein 7

5251 AS Vlijmen

Tel: 073-5185513

info@de-kluis.nl

https://de-kluis.nl

Restaurant De Kluis Eten & Drinken bevindt zich in het centrum van Vlijmen. De naam verwijst naar het pand, dat oorspronkelijke een bankgebouw was. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot hét horecabedrijf van Vlijmen.

Tijdens of na een flinke wandeling kun je terecht bij ons voor een heerlijke lunch. Zomerdag is het heerlijk vertoeven op ons terras en bij minder weer kun je plaatsnemen in het sfeervolle restaurant.

Wij hebben een uitgebreide lunch kaart. Van ouderwets lekkere tosti’s tot onze Vlijmense bollen met de lekkerste ingrediënten. We hebben voor ieder wat wils!

Bij de Kluis bereiden we ons eten met de beste ingrediënten. Zacht gegaarde kalfssukade, falafel burger, gebakken sliptong of een klassieke biefstuk van de haas. Bekijk onze dinerkaart en laat je verleiden door de vele keuzes.

Bij ons start wandeling 1672 van Wandelgids Brabant. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Woensdag t/m zondag vanaf 12.00 uur.

Voel je thuis bij de Kluis, waar gastvrijheid en beleving centraal staan. Ons team heet je van harte welkom!