1676. Averbode 9,9 km

1676. Averbode 9,9 km
Ten noorden van de stad Diest ligt het bedevaartsoord Averbode. Tijdens deze gemakkelijke wandeling, wandelt u eerst naar de Boskapel en dan bezoekt u de prachtige Abdij van Averbode, waar een mooie spiegelvijver te zien is. Als de kerk open is kunt u deze ook bezoeken.  Via leuke bospaadjes loopt u naar het op de heide gelegen Eikenbosven en even later passeert u het ven Laat Poeltje. Na weer een stuk door de bossen komt u bij het prachtige Langven waar ook een zitbank staat om te pauzeren.  U struint geruime tijd over de heide langs de Conventsvijver en de Rietvijver en dan klimt u omhoog door het Mariapark, waar u tal van prachtige beelden passeert en een mooie Lourdesgrot. Via een mooie boslaan loopt u terug naar de taverne met leuk terras. U kunt ook starten bij een wandelparkeerplaats aan het Langven en dan halverwege fijn pauzeren/lunchen bij de taverne. Start dan bij punt 4.

 

Tearoom ’t Ven

Prins de Merodelaan 21

3172 Scherpenheuvel-Zichem

Tel: 0032-13305522

administratie@tven.be

https://www.tven.be

 

Aan de rand van een mooi wandelgebied ligt tearoom ’t Ven.  Zodra u de zaak binnen stapt, proeft u een huiselijke sfeer waar u zich meteen op uw gemak voelt. Het is een plek waar jong en oud zich treft onder het genot van een goed glas bier of een lekker gerecht.

Met een ruim assortiment aan verschillende bieren, wijnen, warme- en frisdranken is er voor ieder wat wils. Vergezeld met een heerlijk hapje, van broodjes, croque’s en pasta’s tot pannenkoeken en ijscoupes. Voor meer van dit lekkers, bekijk de menukaart en de dranken.

Later op de avond kan je heerlijk genieten van de gezellige sfeer in onze lounge. Lekker ontspannen en genieten van een streepje muziek op de achtergrond.

In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken. Bij ons start wandeling 1676 van Wandelgids Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 11.00 uur, woensdag en donderdag gesloten.

In huis gemaakt ijs, ambachtelijk en steeds van de hoogste kwaliteit.
Heerlijk genieten, in een coupe, op een Brusselse wafel of pannenkoeken!