1685. As 9,5 km (of 7,5 km of 4,3 km)

1685. As 9,5 km (of 7,5 km of 4,3 km)
Hoog(s)tepunt van deze wandeling is de top van de mijnterril Waterschei met 360 graden uitzicht.  U wandelt eerst een flink stuk door de bossen en voorbij enkele vlonderpaden steekt u de Waterscheischans over.  Dan loopt u door het Thorpark langs prachtig gerestaureerde mijngebouwen en de mijnschacht. Na enkele leuke bospaadjes klimt u omhoog en via een mooi panoramapad komt u bij het stenen trappenpad, dat u omhoog klimt naar de top van de terril. Het uitzicht is adembenemend!   U daalt alle trappen weer af en dan passeert u enkele fraaie vijvers.  Via een bospad langs de oude spoorlijn loopt u terug naar de taverne. Bij de terril staan genoeg zitbanken voor een pauze. Aan het begin en einde van de route hoort u de nabij gelegen kartingbaan. U kunt de route inkorten tot 7,5 km of 4,3 km maar dan mist u wel de terril.

 

Taverne De Kolonie

Bilzerweg 88

3665  As

Tel: 0032-89592362

dekolonie@arbeidskansen.be

https://www.arbeidskansen.be/nl/projecten/horeca/taverne-de-kolonie

Nabij een mooi wandelgebied en prachtige bossen ligt Taverne De Kolonie. “ De Kolonie” is een gezellige taverne waar iedereen terecht kan voor een tasje koffie met taart, een kleine versnapering, een iets uitgebreider diner of gewoon voor een lekker glaasje wijn of een streekbiertje.

Daarnaast denken we ook aan onze allerkleinsten: een springkasteel bij goed weer, onze dieren (kippen, schapen, geiten, …), ijs, pannenkoeken en diverse andere kindermenu’s.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie met vlaai of een lekker biertje. Onze menukaart biedt een ruime keuze.

Aan onze Taverne hangen tal van vergaderzalen vast die verhuurd worden voor conferenties, vergaderingen, bijeenkomsten, teambuilding, … Hetgeen natuurlijk in combinatie kan met een lunch, diner of broodjesmaaltijd in de Taverne. Meer info hierover bij ‘Vergaderzalen’.

In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken. Bij ons start wandeling 1685 van Wandelgids Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 11.00 uur, zondag gesloten.

Wij beschikken over een ruime parkeerplaats.