1685. As 9,5 km (of 7,5 km of 4,3 km)

1685. As 9,5 km (of 7,5 km of 4,3 km)
Hoog(s)tepunt van deze wandeling is de top van de mijnterril Waterschei met 360 graden uitzicht.  U wandelt eerst een flink stuk door de bossen en voorbij enkele vlonderpaden steekt u de Waterscheischans over.  Dan loopt u door het Thorpark langs prachtig gerestaureerde mijngebouwen en de mijnschacht. Na enkele leuke bospaadjes klimt u omhoog en via een mooi panoramapad komt u bij het stenen trappenpad, dat u omhoog klimt naar de top van de terril. Het uitzicht is adembenemend!   U daalt alle trappen weer af en dan passeert u enkele fraaie vijvers.  Via een bospad langs de oude spoorlijn loopt u terug naar de taverne. Bij de terril staan genoeg zitbanken voor een pauze. Aan het begin en einde van de route hoort u de nabij gelegen kartingbaan. U kunt de route inkorten tot 7,5 km of 4,3 km maar dan mist u wel de terril.

 

Taverne De Kolonie

Bilzerweg 88

3665  As

Tel: 0032-89592362

www.tavernedekolonie.be

Taverne De Kolonie in As ligt vlakbij een mooi wandelgebied in een bosrijke omgeving. De taverne heeft een fijn terras en een kleine speeltuin. Je geniet er van een drankje, verse soep, huisbereid gebak of een lekkere maaltijd. Het uitzicht op de rustgevende groene omgeving is inbegrepen. Taverne De Kolonie is elke dag open van 11 tot 20 uur.

Ben je met een groter gezelschap en wil je een maaltijd combineren met een vergadering, workshop, opleiding, event of feestje? Dan kun je op de site van De Kolonie een zaal huren. Je hebt de keuze uit: Zaal 88 (tot 120 personen), Groeizaal (tot 40 personen) en Leerzaal (tot 12 personen). Met uiteenlopende cateringmogelijkheden door onze taverne.

De Kolonie in As is een onderdeel van Arbeidskansen. Deze vzw laat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken, leren en groeien. Op maat van hun eigen talenten en bijzonderheden.

Van harte welkom!

 

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 11.00 tot 20.00 uur.

Wij beschikken over een ruime parkeerplaats.