1711. Itteren – Hartelstein 3,7 km

1711. Itteren - Hartelstein 3,7 km
De Geul begint bij een bron nabij Aken en mondt na 56 km uit in de Maas. Tijdens deze gemakkelijke wandeling, komt u bij de monding, toch een bijzonder plekje.  U wandelt eerst een flink stuk langs het Julianakanaal, waar u ook mooi uitzicht heeft op het grote natuurgebied. In de buurtschap Voulwammes passeert u een zitbank met mooi uitzicht op de Grensmaas en via een leuk paadje loopt u naar de monding van de Geul.  Na een mooi stuk langs de Geul loopt u door een struingebied terug naar de hoeve.  Tijdens de route steekt u via stapstenen een beekbedding over, waarbij u wel goed ter been moet zijn.  In de zomer kunnen er wat brandnetels staan.  Doe de route niet na zware regenval.  Bij Hoeve Hartelstein is een leuk terras en een kringloopwinkel met leuke spulletjes.  (U kunt deze route prima combineren met wandeling 1353 tot een dagwandeling van 16 km).

Woonwerkgemeenschap Hartelstein

Hartelstein 204

6223 HV  Maastricht

Tel: 043-3645515

info@hartelstein.com

https://www.kringloop-hartelstein.nl

Midden in een mooi natuurgebied ligt nabij de Maas en de monding van de Geul de prachtige kasteelhoeve Hartelstein.  Wij hebben een woonwerkgemeenschap gecreëerd waarmee we onze bewoners op een respectvolle manier helpen om weer een zinvol bestaan op te bouwen.

Wij hebben binnen onze gemeenschap een Archeologische Centrum met unieke vondsten  rondom het Grensmaas gebied, deze  staan bij ons tentoon gestelden wij  ook hebben we een infocentrum van Rivierpark Maasvallei

We nodigen u graag uit om eens langs te komen in onze kringloopwinkel in Maastricht. Hier vindt u curiosa, antiek, tweedehandskleding en mooie meubels. Wie weet stuit u op iets waar u al heel lang naar zoekt of kunt u iets kwijt waar u al lang vanaf wilt.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons sfeervolle terras genieten van een heerlijke kop koffie met Limburgse vlaai of een lekker koud biertje.  Om de honger te stillen bieden wij kleine gerechten zoals broodje kroket of fricandel, tosti, soep etc.

Bij ons pauzeert wandeling 1229 en 1353 van Wandelgids Zuid-Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

Openingstijden:

Woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Groepen kunnen op afspraak ook op andere tijdstippen terecht.