1723. Kerkrade 10,3 km

1723. Kerkrade 10,3 km
Tijdens deze heuvelachtige en zeer afwisselende wandeling, met na 7 km een fijne brasserie met terras, wandelt u eerst langs een mooie vijver en door het bos en dan daalt u met prachtig uitzicht af naar kasteel Nieuw Ehrenstein. Dan maakt u een mooie ronde over leuke bospaadjes langs het stuwmeer Cranenweyer. U passeert de eerste maal Kasteel Erenstein en dan wandelt u via het mooie stadspark omhoog naar het centrum waar u op de Markt komt bij De Wieëtschaf, waar u kunt lunchen of pauzeren.  Via een voetpad loopt u naar de Mariakapel Hambos en via mooie bospaadjes wandelt u terug naar het prachtige kasteelpark van kasteel Erenstein.  U kunt ook starten bij De Wieëtsjaf, start dan bij punt 6.

 

De Wieëtsjaf

Markt 47

6461 ED  Kerkrade

Tel: 045-8888542

info@wieetsjaf.nl

https://www.wieetsjaf.nl

Midden in het centrum van Kerkrade ligt aan de gezellige markt De Wiëtsjaf. Zodra u het restaurant binnen stapt, proeft u een huiselijke sfeer waar u zich meteen op uw gemak voelt. Het cafégedeelte is een plek waar jong en oud zich treft onder het genot van een goed glas bier. Wij beschikken ook over een walkinn fridge, een koelcel met vele soorten speciaalbieren en wijnen.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie met zelfgebakken taart of Limburgse vlaai. Er is een groot assortiment aan bieren en andere dranken.  Een kleine hap, lunch of avond eten kan met onze gevarieerde menukaart. Ons vriendelijk en enthousiast team staat voor u klaar.

In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken. Bij ons start wandeling 1723 van Wandelgids Zuid-Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Maandag vanaf 12.00 uur, dinsdag t/m donderdag vanaf 11.00 uur, vrijdag en zaterdag vanaf 10.00 uur, zondag vanaf 11.00 uur.

Onze keuken is dagelijks geopend van 12.00 – 20.00 uur.