1724. Brunssum 8,2 km

1724. Brunssum 8,2 km
Tijdens deze heuvelachtige wandeling met veel natuurschoon, wandelt u eerst even door een parkje en langs een kunstwerk van de Emmamijn.  Via leuke bospaadjes wandelt u langs twee mooie vijvers en door het Heidserpark.  U komt even in de buurtschap Heerlerheide en dan loopt u de Brunssummerheide op waar een picknickbank staat voor een pauze. U struint geruime tijd, met klimmen en dalen, over leuke zandpaadjes dwars door de heide en passeert een waterpoel.  Via voetpaden en bospaden wandelt u terug naar de brasserie met terras. In de brasserie vindt u veel over het mijnverleden van de Emmamijn.  De ingang van de brasserie is gebouwd waar vroeger de schacht van de mijn stond. U kunt ook starten aan de Schaapskooiweg en dan pauzeren bij de brasserie.

Brasserie Emma Nova

Koolweg 44

6446 TK  Brunssum

Tel: 0611212905

https://brasserieemmanova.nl

Buurtbrasserie Emma Nova is een echte ontmoetingsplek.  Je kunt er vijf dagen in de week terecht voor een ontbijtje, een vers kopje koffie met gebak, een lekkere lunch of gewoon een drankje. Zodra u de brasserie binnen stapt, proeft u een huiselijke sfeer waar u zich meteen op uw gemak voelt. Het is een plek waar jong en oud zich treft onder het genot van een heerlijke lunch.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op on ruime terras genieten van een heerlijk kopje koffie met vlaai of een lekker biertje. Elk seizoen wordt de lunchkaart aangepast. Er staan dus altijd gerechten op waar jij op dat moment zin in hebt. Hartverwarmende erwtensoep in de winter of een romige aspergesoep in het voorjaar.  Elk seizoen wordt de lunchkaart aangepast. Er staan dus altijd gerechten op waar jij op dat moment zin in hebt. Hartverwarmende erwtensoep in de winter of een romige aspergesoep in het voorjaar.

In de omgeving kunt u mooie wandelingen maken. Bij ons start wandeling 1724 van Wandelgids Zuid-Limburg.  Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

Openingstijden:

Dinsdag t/m donderdag van 09.30 tot 17.00 uur, vrijdag en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur, zondag en maandag gesloten.

Bij Buurtbrasserie Emma Nova kun je heerlijk genieten voor een eerlijke prijs.