1765. Ravels 11 km

1765. Ravels 11 km
Ten noorden van de Belgische stad Turnhout ligt het dorp Ravels. Tijdens deze pure boswandeling, ook wel Bruggeskeswandeling genoemd, wandelt u door de prachtige bossen naar een schitterend ven. Na weer een flink stuk bereikt u het Kezeven met schuilhut. Het laatste stuk wandelt u langs het kanaal Dessel – Schoten, terug naar het terras. Het is in de zomer een schaduwrijke route  en u passeert wel 15 bruggetjes. Halverwege staan picknickbanken.  Na veel regenval is de route af te raden, want dan kunnen stukken onder water staan. Draag in de winter hoge wandelschoenen en neem de gpx mee.  Het grootste gedeelte van de route is gemarkeerd met een rode driehoek. Aan het einde is een leuk terras.

 

Papaoutai

Grotebaan 199f

2380 Ravels

Tel: 0032-475569040

papaoutairavels@gmail.com

https://www.papaoutairavels.be

In 2019 zijn wij gestart met ons terras langs het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten aan de brug in Ravels. Onze missie is om langs deze fantastische fietsroute een vakantiegevoel te creëren aan het water. Zo kan u wegdromen met een verfrissend drankje, een lokaal biertje of één van onze cocktails. Voor de kleintjes, maar ook de minder kleintjes, hebben we ook keuze uit 16 smaken ijs.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons terras terecht voor een heerlijke kop koffie met vlaai of een lekker koud biertje. Proef eens onze lekkere Brusselse wafel met slagroom of geniet van een warme tosti.

Ons ijs wordt ambachtelijk gemaakt bij het Ijssloeberke in Tielen. Het recept van hun ijs is een goed bewaard geheim, maar we kunnen je wel verklappen dat er gezond boerenverstand, melk van hun eigen koeien, 100% natuurlijke ingrediënten en veel liefde aan te pas komt.

 

Openingstijden:

Van 30 maart t/m 31 oktober

Dagelijks vanaf 13.00 uur, zondag vanaf 10.00 uur

maandag gesloten. Juli en aug. elke dag open.

Wij heten alle wandelaars van harte welkom!