1770. Eindhoven 8,8 km

1770. Eindhoven 8,8 km
Tijdens deze gemakkelijke en bosrijke wandeling, wandelt u eerst langs het prachtige Kasteel Eckart en de kasteeltuin. Via een veldweg en een leuk stuk langs de Kleine Dommel, komt u bij een picknickbank om te pauzeren.  U struint geruime tijd door de bossen en dan wandelt u langs de Dommel. U loopt even dwars door het woonpark en dan wandelt u nog een leuk stuk langs de Dommel. U komt weer bij het kasteel en passeert nog een dierenpark en een vijver.  Draag in de winter altijd hoge wandelschoenen en doe deze route niet na zware regenval. Langs de beken kan het zeer drassig zijn.

 

Woonpark Lunet, Restaurant De Herberg

Nuenenseweg 1

5631 KB  Eindhoven

Tel: 088-5519276

https://lunet.nl

Aan de rand van de rustige woonwijk Begijnenbroek in Eindhoven, omzoomd door de meanderende Dommel en bossen, ligt woonpark Eckartdal als een oase van rust in een stad. Het woonpark kenmerkt zich door eeuwenoude eiken, lange rustieke lanen en weidse weilanden waar koeien grazen en lama’s voorbijgangers argwanend volgen met hun ogen.

Niet alleen de boerderij, maar het gehele park is openbaar terrein. Vooral wandelaars en fietsers zijn geregeld te gast. En als je even wilt uitrusten, kan dat ook. In café-restaurant De Herberg of op het terras is het heerlijk ontspannen. Een ontmoetingsplek pur sang. Liever genieten in je eentje? Dat kan op bankjes rondom het kasteel Eckart of in de Engelse tuin.

Na een flinke wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie of een lekker lunchgerecht.

 

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur, zaterdag en zondag van 10.00 tot 21.00 uur.

In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken. Bij ons start wandeling 1770 van Wandelgids Brabant. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!