1787. Wanssum 9,3 km

1787. Wanssum 9,3 km
Natuurgebied ‘t Sohr is een waterrijk struingebied. Tijdens deze wandeling wandelt u eerst over een gemakkelijk asfaltweggetje langs de Maas en ter hoogte van Blitterswijk passeert u een Calvarie. U duikt het natuurbegied ’t Sohr in en dan struint u zeer geruime tijd door het gras langs het water en de beek. U passeert een aantal stapstenen en ook zitbanken om te pauzeren. Ook passeert u een dierenweide met herten.  Bij Blitterswijk loopt u langs een kasteelruïne en dan struint u geruime tijd door de weilanden en steekt u enkele malen het water over via  een mooie vlonderbrug.  In de zomer kan er wat hoger gras en struikjes staan in het natuurgebied en doe de route niet na zware regenval. In de maanden jan. t/m maart kan het goed nat zijn, draag dan hoge schoenen. Het uitzicht vanaf het terras op de Maas is prachtig.

 

 

Costa del Maas

De Kooy 15

5861 EH  Wanssum

Tel: 0478-562234

info@costadelmaas.nl

https://www.costadelmaas.nl

Op een prachtige locatie aan de Maas nabij Wanssum ligt Coata del Maas. Zodra u het restaurant binnen stapt proeft u een huiselijke sfeer waar u zich meteen op uw gemak voelt. Het is een plek waar jong en oud zich treft onder het genot van een goed glas bier.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons ruime terras genieten van een heerlijke kop koffie met vlaai en het uitzicht krijgt u er gratis bij. Onze lunch- en dinerkaart biedt een ruime keuze aan vlees- en visgerechten.  Tevens kunt u bij ons terecht als feestlocatie.

In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken. Bij ons start wandeling 1787 van Wandelgids Limburg en tijdens wandeling 823 passeert u ons terras voor een pauze. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Vrijdag t/m zondag vanaf 11.00 uur

Januari en februari gesloten.

Kom genieten op het mooiste plekje aan de Maas!