Comment ( 1 )

 • Robert Blom

  Aansluitend aan wandeling 10 in Vijlen doorgereden naar Mechelen en na de auto te hebben geparkeerd van start. Het begin van de route is even goed opletten en kijken welke weg je moet hebben, maar zodra je bij de wegwijzer het smalle (voet)pad in bent gelopen wijst het zich vanzelf. Direct na het eerste draaihekje was het even door een wei vol met koeien, maar de beesten hadden geen tijd/aandacht voor de wandelaar en deden zich tegoed aan het gras. Het pad langs de Geul is goed begaanbaar en langs de kant staan vele bloemen in bloei wat een ware kleurenpracht veroorzaakt.

  Bij het einde van punt 2 een prachtige plek om even halt te houden, de teksten op de boom te lezen en te genieten van uitzicht en het mooi verzorgde parkje rondom het kruismonument.

  Onder punt 4 bij de St. Joseph kapel ook even halt gehouden en even binnen gaan kijken. Absoluut even doen, want de kapel is goed onderhouden en er lagen zelfs een paar boeken waarvan je een exemplaar mocht meenemen van schrijver Alwin den Biesen.

  Alvorens de route weer teruggaat naar Mechelen nog even een korte omweg via de Elzet en de Mechelderbeek. Ik heb gekozen voor het mooi aangelegde wandelpad te gebruiken waardoor ik de route door het weiland heb overgeslagen. Het was wel begaanbaar, maar even niet geheel duidelijk in de beschrijving zodoende dat ik al door was gelopen.

  Na dik een uur wandelen was de route volbracht en vandaag zodoende weer 2 routes mogen afstrepen. Inmiddels 45 routes erop zitten dus voorlopig nog voldoende te wandelen!

Leave a Comment