021. Maastricht

Comments ( 3 )

  • Huub Beckers Maastricht

    Wat een heerlijk rondje ENCI bos en St.Pieterberg. De inmiddels gesloten ENCI groeve heeft veel aantrekkingskracht op bezoekers die graag vanaf de Skywalk willen kijken hoe deze groeve erbij ligt ,zeer zeker heeft deze route mooie vergezichten over Maastricht en omgeving.Je bent meer tijd kwijt aan het bewonderen dan aan het wandelen.

  • Robert Blom

    Deze zaterdagochtend rond kwart na 9 van start voor deze heen en weer, op en neer wandeling, maar oh zo mooi! De route zou 8,7 km zijn, maar met alles leuke ‘bezienswaardigheden’ onderweg en ‘uitstapje’ vanaf de beschreven route uiteindelijk 11,55 km gelopen. Het eerste gedeelte even een rond naar de Duivelsgrot, maar vervolgens tal van leuke plekken, fraaie vergezichten, een mooie tussenstop bij ‘Slavante’ met koffie, vlaai en likeur en tot slot via de mooie Lourdesgrot, het kasteeltje van Rieu en het fort weer terug naar de startplaats. Route nog steeds prima beschreven en deze wandeling absoluut een aanrader.

  • Astrid

    Een relatieve korte wandeling, maar wel een met veel inhoud! In het begin meteen een mooi uitzicht over de wijngaard van de Apostelhoeve en Chateau Neercanne. Duivelsgrot, uitkijkpunt “Kiekoet, 2x mooie uitzichtpunten over de ENCI groeve en Hoeve Zonneberg volgen elkaar snel op. Ga daarna zeker ook even van de route om over de sky walk van de ENCI groeve te lopen. Verder wandelend kom je langs een kapel en Hoeve Lichtenberg (hoog boven in de toren een mooi uitzicht over de Maasvallei). Een koffiepauze bij het schitterend gelegen Slavante mag niet ontbreken, Je zit daar heerlijk op het terras met een weids uitzicht over maasvallei. Weer verder op pad word je nog getrakteerd op een verborgen Lourdersgrot, “huisje” van André Rieu en het fort Sint Pieter. Onderweg staan genoeg zitbanken waar je extra kunt genieten van al het moois wat je tegen komt. Zeker een wandeling in de top 10…

Leave a Comment