032. Valkenburg

Comments ( 5 )

 • Tilly

  Mooie, afwisselende route met een paar pittige klimmetjes. Voor de 1e wandeling, weer even wennen.
  Maar heerlijk genoten van het Geuldal en omgeving.
  Gelopen via GPX. Prima te doen.

 • Robert Blom

  Zojuist deze ‘gouwe ouwe’ gelopen om het stappendoel van de dag binnen te wandelen, maar wat een verschil met een week lang wandelen in Midden-Limburg. Met name vanaf de Brakkeberg is het constant stijgen en dalen en dat bij een graadje of 23.
  De wandeling is zeer mooi en je krijgt een goede indruk van de omgeving rondom Valkenburg aan de Geul.
  De route is met name in het centrum van het Geulstadje niet meer actueel. Dit begint al bij punt-9. Er zijn daar inmiddels tal van zijweggetjes ontstaan en de verharde weg in Broekhem heeft een ware metamorfose ondergaan. Het zebrapad bij de Valkenier is verdwenen. Op het einde van de passage rechts is allang geen bruggetje meer sinds de reorganisatie van het centrum en “het Eiland” bestaat dus eigenlijk niet meer. Het Walramplein tenslotte heeft ook een volledige indeling gekregen. Voor de wandelaar die in het centrum bekend is geen probleem allemaal, maar voor de onbekenden onder ons even goed opletten en om je heen kijken.

 • Huub Beckers Maastricht

  Wat een leuke en aan te raden route voor ook nu weer een mooi rondje Valkenburg.
  Zoals in de vorige reactie werd aangegeven veranderd nogal in de loop der jaren een route.
  De route is na het lopen door Robert Blom geactualiseerd en is weer makkelijk te volgen.

  • Huub Beckers Maastricht

   Tip voor alle wandelaars van Wandelgidszuidlimburg.com zie je dat iets veranderd is in een route geef dit door via het contactformulier 📌.

 • John Schroen

  14/07/20 Deze mooie vrij makkelijke wandeling gelopen, start vanaf *** . Even halverwege een terrasje pakken in Valkenburg. (HET KAN WEER.😎) En terug gelopen langs de Geul. Fantastisch.
  JSf

Leave a Comment