033. Heijenrath

Comments ( 3 )

 • Huub Beckers Maastricht

  De “oudere” diverse routes van de site met als uitvalsbasis Heijenrath,zijn actueel en lopen prima. Mooie vergezichten veel bos en door de plaatsen Teuven en dan Slenaken met veel horeca.
  De wandelingen door “Klein Zwitserland ” zijn geen straf eerder een must

 • Robert Blom

  Op een flink zonnige/warme zaterdag allereerst wandeling 35 Heijenrath gewandeld en na een picknick op de parkeerplaats in Slenaken van start voor deze wandeling. De beklimming van de Loorberg via het asfaltpad helemaal tot boven bij de originele start in Heijenrath is direct flink pittig, maar onderweg heb je wel geweldige mooie vergezichten als je af en toe even omdraait. Boven aangekomen ga je al snel richting het bos en hier zul je vervolgens geruime tijd doorbrengen. Bospaadjes door en langs het bos met afwisselend stijgen en dalen en geweldige vergezichten op o.a. Beusdael, Sippenaken waarna je de grenspaal passeert en Belgisch grondgebied betreed. De wandeling gaat verder door het bos van Teuven en alvorens je gaat afdalen heb je een mooi beeld op Teuven met de kerk van bovenaf. Via een eerst flink dalende en dan stijgende asfaltweg bereik je hartje Teuven en loop je langs de kerk het dorp weer uit. Het laatste stuk is nog even een flinke aanslag op de kuiten om na een afdaling weer in Slenaken te komen. Eveneens erg leuke wandeling en een totaal nieuwe route/omgeving voor mij. De route is ook nog tip top in orde!

 • Ronald en Carin

  Mooie herfstwandeling met prachtige doorkijkjes. Rondom Slenaken het nodige asfalt maar altijd zicht op mooie natuur. Tussen Epen en Teuven is het onverdund genieten! De route kan behoorlijk modderig zijn dus hou daar rekening mee in je schoenkeuze.

Leave a Comment