042. Maastricht

Comments ( 5 )

 • harry

  op 20 augustus 2019 is het prima wandelweer voor deze prachtige sintpietersbergwandeling;
  klimmen en dalen, mooie uitzichten, en een must als je van vlinders houdt.

 • harry

  nog even een toevoeging aan mijn commentaar van 20 augustus 2019:
  de mededeling bij punt 3 (kinderen aan de hand en honden aan de lijn) is geen overbodige melding.!!…maar….wat een mooi uitzicht!!
  wat jammer dat je na de klim naar de observant geen (gehoopt) prachtig panorama te zien krijgt.
  ik hou niet van bomen kappen, maar …..hier dus wel!!
  harry

 • Saskia Evers

  Prachtige wandeling en duidelijke beschrijving van de route. Mooie vergezichten. Aangekomen bij d’n Oberservant helaas de teleurstelling dat er weinig (of geen) uitzicht is op de omgeving vanwege de begroeiing. Deze klim zou je je dus kunnen besparen.

  Kleine opmerking over de routebeschrijving: aan het einde van de beschrijving van punt 4 waar je linksaf het grintpad omhoog neemt ontbreekt de afsluitboom.

  Aanrader!

 • Mark Spee

  Ontzettend mooie en vooral ook rustige wandeling. Op de achtergrond niet de herrie van motoren zoals je dat op drukke dagen in het Heuvelland hoort. Zoals eerder aangegeven, de wandeling naar D’Observant, is niet echt een must. Behalve het slechte uitzicht is de plek op zich ook niet interessant. Een soort van labyrint moet het uitkijkpunt opleuken. Nou, ik zou het snel afbreken omdat het gewoon lelijk is. De stijle weg naar D’Observant is overigens wel mooi.
  Jammer dat het uitkijkpunt nabij de Luikerweg niet in de route zit! Dat is echt een gemiste kans!
  Desalniettemin is de wandeltocht erg mooi en dus een aanrader!!

  • Huub Beckers Maastricht

   Fijn om te horen dat u graag op d’n ‘Observant wandelt, het is ook een hele mooi plek. Het klopt inderdaad dat de doorkijkjes boven op aan het dichtgroeien zijn. Dat heeft mede te maken met Corona. Normaal gezien wordt elk jaar wel een snoeiactie gehouden met de plaatselijke scouting en vereniging van Geocatchers. Maar dat is al twee jaar niet meer gebeurd. Vandaar dat alles dicht gegroeid is.
   we hopen dit najaar weer een snoeiactie te kunnen doen om het uitzicht weer wat terug te krijgen.

   Boswachter Natuurbeheer D
   66107 Zuid-limburg

Leave a Comment