053. Ubachsberg

Comments ( 4 )

 • Ger

  Met een 4-tal colletjes een prachtige en goed te belopen wandeling, met inderdaad een veelvoud aan fantastische vergezichten.
  Goed beschreven en actueel.

  Dank aan Jos e.a.

 • Robert Blom

  Na een paar (vroege) uurtjes thuiswerken op woensdag 19 augustus eindelijk weer eens een half dagje verlof en dan erop uit voor een geweldig mooie ochtendwandeling. Vanaf de kerk (kaarsje branden wegens zeer triest nieuws net voor vertrek) in Ubachsberg richting Winthagen, Colmont, Trintelen, Bosschenhuizen en weer terug naar vertrekpunt. Aansluitend een heerlijk broodje zalm voor de lunch in Voerendaal en uitrusten van een mooie wandeling. Route prima in orde nog.

 • Ton Geers

  Iemand tipte mij om te gaan wandelen in de omgeving van Ubachsberg. ‘Mooi landschap en leuke pittoreske dorpjes, anders dan het gebied rond Epen’. Nou, dat klopte wel. De route 53 van WGZL bracht dit allemaal. Een verrassende tocht door een agrarisch landschap met landbouw, het graan, veelal Gerst voor het bier, groeide door de vele regen in april en mei goed, het had volle aren. Een van de hoogtepunten is toch wel het ‘verzonken’ dorpje Winthagen. Mooi weggestopt in het dal, zijn alleen de daken zichtbaar. Kortom, een mooie wandeling die ik straks in juli, als het graan goud-geel kleurt en de andere gewassen het geblokte heuvellandschap nog meer accentueren, nogmaals ga maken. Zie de foto’s van de tocht op: https://www.tongeers.nl/landschapsfotografie/ubachsberg-eo

 • Mark

  Er zijn prachtige uitzichten op het plateau van Ubachsberg. Je loopt op deze wandeling vaak over open terrein. Op een winderige dag zoals vandaag is de wandeling behoorlijk vermoeiend, maar op andere dagen kun je er zeker meer van genieten. De oude huizen uit Kunradersteen zijn mooi.

Leave a Comment