055. Brunssummerheide

Comments ( 2 )

  • Robert Blom

    Laatste 2 weken van het jaar betekent halve dagen werken en als het weer het even toelaat die andere tijd nuttig besteden aan een mooie wandeling. Vanmorgen om 9:15 uur dan ook vertrokken, voordat de regen roet in het eten gegooid. Vanaf de parkeerplaats aan de Toeristenweg al vrij snel een stop bij het monument voor Nicky. Hierna volgde een geweldig mooie wandeling door bos en duinen met stijgen en dalen en steeds weer onverwachte en mooie paadjes. Het restaurant halverwege is uiteraard gesloten, dus dat betekent even omlopen langs de muur en erna terug naar de start. Met name het gebied rondom de Roode Beek, moerasgebied, de zilverzandvlakte en het vlonderpad waar je overheen gaat is Geweldig. In deze periode ook veel natuurlijke ‘kerstbomen’ op de heide en de route prima te volgen.

  • T. Snijders

    Prachtige afwisselende route. Gelopen op 4/9/21. Het roze van de bloeiende heide, het groen van de bossen, het wit van het zand, echt een plaatje. Mooie vergezichten onderweg. Bij punt twee is sprake van een steil grind/zand pad naar beneden. Dat is zacht uitgedrukt. Het pad heeft diepe groeven van de regen. Oppassen dus. Het terras van Schrieversheide is mooi, maar de Limburgse vlaai is de slechtste ooit gegeten in Limburg. Jammer. Al met al een fijne wandeling.

Leave a Comment