Comments ( 8 )

 • hugh salimans

  Een mooie wandeling met prachtige vergezichten.

 • Inge

  Schitterende wandeling met enig klimwerk! Toch een 3 tal keer in de war geraakt door wegbeschrijving, terwijl ons dat anders zeer zelden overkomt…Heel gezellige startplaats voor een koffietje 🙂

 • Robert Blom

  Vanmorgen om 10 voor 10 van start voor deze erg mooie wandeling en onderweg alleen maar genoten. Uiteraard speelt het weer met uitsluitend zonneschijn en temperaturen oplopend naar 18 graden mee, maar de wandeling zelf is ook erg afwisselend. Veel nieuwe bospaadjes gezien, maar het is inderdaad wel goed opletten onderweg. Uiteindelijk liep ik bijna 3 uur en in totaal 18 km vanwege kleine foutjes onderweg. Bij punt 3 goed opletten, want het pad wil je naar recht laten lopen, maar je moet dus parallel aan de tuintjes. Bij punt 4 het pad tussen de twee meidoornhagen ligt er, op wat modder na, prima bij. De heggen zijn mooi geschoren, brandnetels weg en het gras gemaaid. De gemeente Vaals heeft dus goed werk verricht. Bij punt 8 ben ik fout gelopen, maar dit is ook erg onoverzichtelijk om de klein stenige paadjes te zien. Gelukkig weer snel de route teruggevonden vanwege de vermelding van de zitbank bij punt 9. Het laatste stuk door het bos en naar beneden lopen is ook erg mooi met een aantal geweldig uitzichtpunten. Kortom een heerlijke zonnige herfstachtige zaterdagochtend/middag wandeling erop zitten!

 • Toos

  Vanwege onze overnachting in Vijlerhof (aanrader vanwege prijs-kwaliteit), zijn wij de wandeling gestart in Vijlen waar we meteen in het mooie dal van de Mechelderbeek liepen. Vervolgens een prachtige route door de herfstbossen met na punt 11 een kleine afsteker naar ‘t Hijgend Hert. Daarna via prachtige panorama’s de afdaling naar Holset. Het ommetje naar Lemiers voegt na al dat moois niet zo veel toe, de finish naar Vijlen is daarentegen weer schitterend. Een tp wandeling!

 • Ton Geers

  De wandeling nummer 60 ban WGZL is een gevarieerde tocht in het gedeelte van Zuid-Limburg rond Holset dat een eigen karakter heeft. Wakker worden in Holset voelt als ontwaken in een idyllisch dorpje in de Provence. Het enige dat op de vroege ochtend de rust verstoort zijn de klokken van de Lambertuskerk. En als je geluk hebt hoor je ‘s nachts de roep van het Klukske oftewel de Vroedmeesterpad (nee, het is niet het rookalarm dat je hoort). Wil je het zelf eens ervaren, dan raad ik de B&B Holset 70 aan. Mooie kamers, perfecte bedden en een zeer uitgebreid ontbijt, goed verzorgd door Anita en haar man.
  De wandeling begint bij de kerk in Holset en loopt via landwegen naar Lemiers om daar weer af te buigen naar Harles. Net voor de bebouwing van het dorp loopt een zandpad richting Vijlen.
  In Vijlenpak je het pad links naar beneden waar je door het dal van de Mechelerbeek loopt die hier ook ontspringt. Je hebt er een mooi zicht op de kerk. Via de landerijen loop je heuvelopwaarts het Vijlenerbos in waar de tocht zo’n 8km verder gaat. Een rondje Vijlenerbos waar de diversiteit aan begroeiing van dit bos tot uiting komt. Onderweg loop je parallel met de Belgische grens wat een mooi panorama biedt op het Belgische land. Uiteindelijk kom je op een mooi pad waar je een mooi zicht hebt op Holset en omgeving. Jammer van de lelijke windmolens aan de horizon die het beeld van Zuid-Limburg te veel domineren. Het wordt tijd dat ze die dingen verbieden en weer afbreken, liefst in heel Nederland. Maar als je ze wegdenkt heb je voordat je weer terug bent in Holset kunnen genieten van een paar mooie vergezichten. Zie de foto’s op https://www.tongeers.nl/landschapsfotografie/holset-lemiers-vijlen-vijlenerbos

 • Ferre en Elly

  Vandaag 15 /08 /2021deze wandeling gedaan .Heel leuke en mooie wandeling , mooie vergezichten , café A gen kirk zijn ze momenteel aan het verbouwen , leuke afsluiter op terras van oud holset .

 • Roland

  Op woensdag 22 juni 2022 deze mooie route gewandeld. Het was warm die dag en dus was het fijn om lekker door het bos te lopen. Geen problemen gehad met de routebeschrijving of het GPX bestand; alles prima omschreven weer!

  Bij mij was het smalle paadje onder punt 4 geheel dichtgegroeid met brandnetels. Dus snel even de lange broekdelen weer aanritsen en m’n truitje met lange mouwen aan en erdoorheen. Dat ging gelukkig zonder al teveel gesteek. Verder is alles al door de vorige wandelaars gezegd; een mooie route met veel punten waar je even achterom moet kijken (zoals bij punt 5 richting het pomphuisje, een mooi zicht op de kerk van Vijlen!).
  En na het wandelen is het heerlijk bijkomen op het terras van de herberg bij start/finish plek.

 • Annie Aspers

  Vanmorgen zin in een wandeling in het zuiden ….helaas kon ik geen nieuwe route uitprinten ( inkt op ) dan maar een oudje uit de lade nemen …..mijn oog viel op route 60.Holset 19 km …..uitgeprint in 2011….”ZEER MOOIE ROUTE “had ik in 2011 erop geschreven …..destijds stond erop 19 km…..de mooiste routes bewaar ik in een lade ….vanuit Nedeweert om 8 uur aangereden , om 9 uur gestart .
  Het was GENIETEN met hoofdletters ….10 uur zat ik op terras Cafe A Gen Kirk aan de Rabarbervlaai met koffie…..heerlijk rustig , alleen vogelgeluiden …..pas rond 12 uur kwam ik paar collega-wandelaars tegen …doordat ik stil alleen liep , hoor en zie je meer in die prachtige natuur …..2 maal een ree gezien , beide keken mij net zo verbaasd aan als ik hun…..heel afwisselende route , met hele mooie uitzichten en heerlijk in de schaduw van het mooie Vijlnerbos !
  Mijn dank wederom aan de maker[s] van deze mooie route ! vr.groetjes Annie A.

Leave a Comment