Comments ( 5 )

 • Huub Beckers Maastricht

  Een leuke vlakke korte wandeling met veel dieren langs de route en langs waterkanten. Rustig er even tussenuit met echt geluidstille zones.

 • John

  24/11/2019 Voor de tweede maal deze leuke wandeling gelopen, Eerste maal (03/10/2019) de route gelopen volgens beschrijving. Vandaag van deze routebeschrijving afgeweken, Voor Maasband rechts tussen de rode paaltjes doorgelopen, zodoende komt men direct langs “Ut Bakkes Maasbendj”, hier heerlijke koffie met streekproducten uit eigen keuken en bakkerij geproefd. (kijk zeker op internet naar openingstijden). Bij het uitgaan van Maasband wederom van de route afgeweken, Nadat u Maasband is er een uitgaat staat er nu een mooi nieuwe uitkijkpunt, hier een mooi uitzicht over de Maas en haar stroomversnellingen. Maas had eindelijk haar zomerbed verlaten, hierdoor is de kabbelende Maas toch veranderd in iets onstuimigere rivier (kan nog veel en veel “mooier”).
  Als men de goede wandelschoen aan heeft (half hoog, kan men nu rechtdoor lopen. Anders teruglopen en wandelgids-route vervolgen!
  Afwijkende route: Men vervolgd nu de route langs de Maas en Grindbedrijf L’Ortye. Men moet hier zelf een pad zoeken (Houd u aan de regels van van dit natuurgebied). Het was vandaag op dit stuk zeer drassig, daarom de halfhoge schoenen!. Nadat u het grindbedrijf gepasseerd bent volg u het hogere gedeelte. Bijna aan het eind van het natuurgebied steekt u schuin over naar de weg. Hier is een klaphek (even zoeken, richting de schuur) naar de verharde weg. Nu R en deze weg volgen en u komt weer bij het beginpunt “Cafe de Witte Börstel”.
  Prettige wandeling.
  JM

 • Ineker

  in Coronatijd deze wandeling gelopen met prachtig weer.
  Heel erg mooi, afwisselend en door alle natuur zeer ontspannen.
  We gaan dit meer doen…

 • Robert Blom

  Om een uurtje of 10 vanmorgen gestart in Meers met een fris windje, maar wel droog en overwegend zonnig weer. De wandeling staat omschreven als rustig en dat was het ook. Heerlijk! In de buurtschap Maasband een bezoek gebracht aan “Ut Bakkes Maasbendj” voor een cappuccino to go en een Knapkook. Lekker! Vervolgens na het maken van enkele foto’s de buurtschap weer verlaten en gekozen voor het struinpad langs de Maas dat er prima bijlag en duidelijk te volgen was. Erg mooi gedeelte met mooi zicht op de Maas. Uiteindelijk weer terug in de bewoonde wereld en bij de sponsor van de wandeling eveneens nog een cappuccino to go en een lekker stuk Linzen vlaai meegenomen. Onderweg inderdaad heel veel verschillende dieren, mooie herfsttinten, erg rustig, afwisselend en de route prima in orde.

 • juulke

  Heel mooie wandeling, weer een stukje Limburg, waar we nog nooit geweest waren. Prachtige natuur. Wij kozen voor het struinpad langs de Maas, zeker wandelschoenen aantrekken als je deze route kiest. Zakt helemaal weg in de modder op sommige plekken. Wat ik overigens een leuke ervaring vond. Was mooi weer en de koffie en vlaai smaakten goed onderweg en op het eind van de tocht. Ongeveer 8,5 km. via struinpad. Een aanrader!

Leave a Comment