Comments ( 3 )

 • Huub Beckers Maastricht

  Een leuke vlakke korte wandeling met veel dieren langs de route en langs waterkanten. Rustig er even tussenuit met echt geluidstille zones.

 • John

  24/11/2019 Voor de tweede maal deze leuke wandeling gelopen, Eerste maal (03/10/2019) de route gelopen volgens beschrijving. Vandaag van deze routebeschrijving afgeweken, Voor Maasband rechts tussen de rode paaltjes doorgelopen, zodoende komt men direct langs “Ut Bakkes Maasbendj”, hier heerlijke koffie met streekproducten uit eigen keuken en bakkerij geproefd. (kijk zeker op internet naar openingstijden). Bij het uitgaan van Maasband wederom van de route afgeweken, Nadat u Maasband is er een uitgaat staat er nu een mooi nieuwe uitkijkpunt, hier een mooi uitzicht over de Maas en haar stroomversnellingen. Maas had eindelijk haar zomerbed verlaten, hierdoor is de kabbelende Maas toch veranderd in iets onstuimigere rivier (kan nog veel en veel “mooier”).
  Als men de goede wandelschoen aan heeft (half hoog, kan men nu rechtdoor lopen. Anders teruglopen en wandelgids-route vervolgen!
  Afwijkende route: Men vervolgd nu de route langs de Maas en Grindbedrijf L’Ortye. Men moet hier zelf een pad zoeken (Houd u aan de regels van van dit natuurgebied). Het was vandaag op dit stuk zeer drassig, daarom de halfhoge schoenen!. Nadat u het grindbedrijf gepasseerd bent volg u het hogere gedeelte. Bijna aan het eind van het natuurgebied steekt u schuin over naar de weg. Hier is een klaphek (even zoeken, richting de schuur) naar de verharde weg. Nu R en deze weg volgen en u komt weer bij het beginpunt “Cafe de Witte Börstel”.
  Prettige wandeling.
  JM

 • Ineker

  in Coronatijd deze wandeling gelopen met prachtig weer.
  Heel erg mooi, afwisselend en door alle natuur zeer ontspannen.
  We gaan dit meer doen…

Leave a Comment