Comments ( 9 )

 • Henriëtte

  Mooie afwisselende route gelopen op 23 mei 2020.
  Routebeschrijving goed omschreven. Alleen 1 tip om wat tekst toe te voegen onder punt 8. Hier staat nu: Let op! Ga nu L door het stegelke. Aan de doorgaande weg gaat u L het pad omlaag.

  Hier raakten wij na het stegelke even het spoor kwijt. Moesten we nu rechtdoor of richting de camping rechts van ons? Daarom het advies om hier van te maken:
  Let op! Ga nu L door het stegelke. Ga rechtdoor en niet rechts richting de camping. Steek het gras over en ga door het volgende stegelke (tussen de bomen). Even later volgt nog een stegelke, uiteindelijk kom je uit bij een trappetje naar de doorgaande weg. Deze oversteken, trappetje omhoog en L het pad langs de doorgaande weg omlaag. Dit pad kruist even verder weer de doorgaande weg en gaat aan de andere kant verder.

  (En vervolgens de tekst weer aanhouden uit de beschrijving).

  Verder niets dan complimenten!

 • Rianne

  Prachtige wandeling, ogen tekort .
  Route goed aangegeven.
  Erg vriendelijk ontvangen voor een drankje in Gulpen de Leeuw van Vlaanderen, kregen zelfs extra koud water voor onze verdere tocht.
  En heerlijk schepijs bij Helenahoeve.
  Bedankt voor deze route beschrijving.

 • Ton Geers

  Het wandelen in Zuid-Limburg begint een verslaving te worden. Voor de derde week op rij, heb ik een tocht in het heuvelland gelopen. Een mooie route van 18 km (Nummer 79 van Wandelgidszuidlimburg.com) door en langs het Gulpdal van Slenaken naar Gulpen en terug. De tocht laat alles zien en beleven wat Zuid-Limburg in pacht heeft. Fraaie loofbossen waar de zon tracht in te breken, frisgroene graslanden met gezonde koeien –ze krijgen voldoende eiwitten, goudgele graanvelden, de mooi begroeide holle wegen met veel zeldzame planten en zo nu en dan een Dassenhol en de vergezichten met indrukwekkende wolkpartijen die na het klimmen op je wachten, het is genieten. Ik denk dat ik in mijn vakantie nog vaker naar Limburg afzak. Kijk voor de foto’s maar eens op http://www.tongeers.nl

 • Toos

  Op deze stralende novemberdag hebben wij genoten van deze prachtige wandeling, voor ons is het een klassieker in het Heuvelland. Op de stukken door de bebouwing van Pesaken, Euverem en Gulpen na is het een aaneenschakeling van veldwegen, paden en paadjes en holle wegen met prachtige uitzichten!

 • Robert Blom

  Als alternatief voor de eerste midweekwandeltocht, omdat de georganiseerde van de Veldlopers nog niet kan doorgaan, gekozen voor deze en gestart in Gulpen bij het zwembad met rustplaats in Slenaken voor Cappuccino en Bosbessenvlaai to go bij de Boswachter (helaas verder alles dicht). In één woord samengevat: HEERLIJK 😍 Vanaf begin tot einde, met veel klimmen (6 hellingen) en dalen over veldwegen en door weilanden langs de Gulp, genoten van de zon, de temperatuur en de geweldig mooie omgeving en uiteraard in korte broek 😋 Voldaan weer huiswaarts en hopelijk snel weer zo’n mooie en goed beschreven wandeltocht onder dezelfde zomerse omstandigheden.

 • Raven

  Prachtige wandeling, echt genieten ondanks dat we onderweg ook wat lichte regen hebben gehad. Zeer de moeite waard. Wij hebben met een Garmin 235 met GPS wel meer.kilometers geklokt dan de vermelde 17,5 km namelijk 20,5 km.

 • Inge

  Hallo

  Voor de 2de keer deze wandeling gemaakt. Inderdaad betere omschrijving nodig na “Let op!”
  Buiten het ( toch veel asfalt naar ons doen) een schitterende wandeling!! Prachtige vergezichten en de Gulp is gewoon heel aandoenlijk om langs te lopen.
  Groeten uit België

 • Bart en Petra

  Heerlijk gevarieerde wandeling op deze zonnige herfstdag en perfecte beschrijving. En wat de hellingen betreft, na iedere klim volgde er weer een afdaling als beloning van de inspanning 😉.

 • Stefan en Ank

  Wat een geweldige wandeling was dit! Prachtige uitzichten en super afwisselend. Wij denken wel dat deze tocht het beste gelopen kan worden wanneer het niet al te warm/zonnig is omdat je niet alleen maar door het bos loopt. Vergeet niet wat kleingeld mee te nemen om bijvoorbeeld jam, fruit of kruidenthee te kopen bij één van de kraampjes die je zeker tegen gaat komen! (Je mag het geld gewoon in het kistje leggen.)

Leave a Comment