Comments ( 3 )

 • Leon

  Een mooie wandeling met een lange klim erin die natuurlijk beloond wordt met prachtig uitzicht.
  Lekker op en af door het heuvellandschap.
  Combineer de wandeling met een andere in Mechelen of Epen en je hebt een leuke wandeldag.

 • Robert Blom

  De zaterdagwandeling vandaag voor dik 2 uurtjes op pad vanuit Mechelen voor eerst een flink stuk door (drassige) weilanden langs de Geul in de richting van Epen Volmolen. Door naar Diependal om een kaarsje te branden bij de Genovevakapel en dan via, zoals Leon al aangaf, een lange klim richting Schweibergerbos naar Eperheide om via veldwegen de buurtschap Bissen te bereiken. Als je dan denkt nu gaan we op het einde aan dan komt weer zo’n echte Jos omweg via nog een laatste flinke kuitenbijter omhoog, maar met een prachtig uitzicht boven als traktatie. Via de buurtschap Overgeul weer terug. Ter afsluiting bij De Oude Brouwerij een lekkere Jachtsoep en koffie met vlaai to go. Halverweg punt 5 even goed uitkijken, want ik liep hier verkeerd, maar uiteindelijk kom je toch weer op de juiste route als je te vroeg linksaf bent geslagen. Route prima in orde.

 • Rob Wilders

  Gisteren een heerlijke wandeling gemaakt. Eerst een heel lekkere kleine vlaai gekocht bij de bakker op het Dokter Janssenplein (maar 2 Euro!) en daar op het bankje opgegeten. Langs de Geul wandelen naar de Volmolen in Epen, het blijft één van de mooiste stukjes in Nederland.
  Daarna langzaam omhoog gegaan en door het bos terug naar Mechelen met mooie vergezichten. Een aanrader is deze wandeling.

Leave a Comment