087. Remersdaal

Comments ( 4 )

 • harry

  altijd de moeite waard….vooral genieten van uitzichten over de voerstreek. zelfs bij slecht weer een top-tocht!! (zoals vandaag 24 december 2019)

 • Mark en Sabine

  Fraaie route. Na 5 km kom je aan bij het (voormalige) station Hombourg. In dit station is momenteel een cafe-restaurant gevestigd.

 • Robert Blom

  Om kwart voor 10 vandaag van start voor deze Belgische wandeling die al heel lang lag te wachten om gelopen te worden. Auto parkeren bij de kerk van Remersdaal en direct bergop langs de Mariagrot en met al meteen schitterend uitzicht. Het eerste gedeelte was even zweten met deze hoge temperaturen, maar erna was de wandeling grotendeels door het bos waar het aangenaam vertoeven was. Laatste stukje nog even in de volle zon over veldwegen en om stipt 12:00 uur terug bij vertrek. Onderweg genoten van de afwisselende omgevingen met af en toe een flinke klim gevolgd door een afdaling. Station van Hombourg ook erg leuk om even te zien, maar alleen het bijbehorende cafetaria gaat op woensdag pas om 14:00 uur open.

 • Mark

  Prachtige route van Remersdaal naar Hombourg en weer terug. Er zijn een paar hoogtemeters maar ook veel uitzichten. Bij het oude station in Hombourg zie je een paar oude wagons – helaas niet in de beste toestand.
  De veldweg aan het einde van de route was vandaag erg modderig (na weken van regen). Hoge schoenen zijn hier in de herfst en winter aan te raden.

Leave a Comment