Comments ( 5 )

 • han bosma

  heel mooie wandeling, alleen is nu 15-5-2019 het leukdervoetpad(tijdelijk) afgesloten,maar je kan gewoon langs het spoor rechtdoorlopen.

 • M. van den Bergh

  Ik heb deze wandeling gisteren gelopen en geconstateerd dat het Leukerdervoetpad (zie 10) nog steeds afgesloten is (weg is uitgespoeld).
  Je kunt alleen nog langs het spoor doorlopen maar er is geen onderdoorgang onder het spoor meer.
  Als je langs het spoor blijft lopen kun je wel via een brug aan de andere kant van het spoor komen.

 • Annie

  Gisteren deze mooie wandeling gelopen. Het Leukerdervoetpad is probleemloos te lopen en je kon gewoon via het tunneltje onder de spoorlijn door lopen. Naast de ingang van het tunneltje lagen enkele takken. Mogelijk hadden “grapjassen” deze takken voor de ingang gelegd.
  .

 • Mariet van den Bergh

  We hebben inderdaad vandaag het tunneltje onder de spoorlijn ontdekt.

 • Robert Blom

  Tijdens de dubbel vandaag, na eerst 154 Bunde 10 km te hebben gelopen, en na de ‘lunch’ op de parkeerplaats bij het NS-station op pad voor deze absoluut zwaardere wandeling dan de vorige. De wandeling gaat direct het Bunderbos in en hier verblijf je voor langere tijd. Flink omhoog in het begin en vervolgens heuveltje op en af totdat je een mooi uitkijkpunt bereikt en dan weer door langs de bosrand en akkers en met een beetje geluk (en dat had ik) zie je nog wel een vliegtuig opstijgen. Na een flinke tocht bereik je Moorveld en na een stukje doorgaande weg duik je al vrij snel het bos weer in. Flink afdalen, over beekjes en vlonders om zo bij de buurtschappen Snijdersberg en Hussenberg te belanden. Bij het smalle spoorwegviaduct/duiker even goed oppassen voor tegemoetkomende verkeer en via een steile ijzeren trap omhoog. Rondom de Slingerberg is het weer flink stijgen en dalen waarna de terugtocht begint. Een heel stuk langs het spoor en dan het al vaker hier in de reacties beschreven Leukervoetpad omlaag. Er staat weliswaar een bord op eigen risico, maar het pad is heel goed te bewandelen. Slechts een zijde is helemaal weggespoeld en uitgesleten. Via een erg donker tunneltje waar je aar een beetje op goed geluk doorheen moet is het dan nog een lange slingerende weg door het Bunderbos waarna je het eindpunt weer bereikt. Erg mooie route/wandeling en nog helemaal actueel. Top!

Leave a Comment