Comments ( 2 )

  • Peter Meesters

    Vandaag 3 maart 2020 deze prachtige wandeling gelopen, mede door de hoge waterstand van de Maas schitterende uitzichten over het waterlandschap. Indrukwekkende nieuwe sluis de grootste binnenvaartsluis van Europa. Daarvoor hadden we al wandeling 452 Eijsden gelopen waarvan de route gedeeltelijk onder water stond waar wij vooraf al rekening mee hadden gehouden dat was geen straf.

  • Robert Blom

    Direct aansluitend aan wandeling 179. Eijsden vanaf de Vroenhof met de auto zuidwaarts de Maas over richting Lanaye. Deze wandeling gaat van start met een flink stuk langs de Maas waar nog goed zichtbaar is hoe hoog het water heeft gestaan van de zomer. Aangekomen bij de Sluis van Ternaaien mooi uitzicht op het Albertkanaal, de Sint Pietersberg en de 115 meter hoge mergelwanden van de 60 meter brede “doorbraak van #Caestert”. Juist bij passeren werd enkele schepen geschud en na nog een mooi stuk onverhard weer terug bij de wandelparkeerplaats bij de kerk. Genoten ook van deze mooie/prima beschreven wandeling, mooie foto’s kunnen maken en alsnog goed weer gehad ondanks de voorspellingen.

Leave a Comment