161. Ubachsberg

Comments ( 5 )

 • Johan Paquay

  Vorige zondag na lange tijd nog eens afgezakt naar Nederlands Limburg. Onze ogen waren gevallen op de niet al te lange wandeling 161 om onze conditie een beetje op peil te houden in dit mooie heuvelachtig gebied. We hebben het ons niet beklaagd want we werden getracteerd op zeer mooie landschappen met schitterende vergezichten. Da noodzakelijke passage langs de autostrade hebben we er met plezier bijgenomen. Het geologisch monument Putberg kenden we al van een vorige wandeling. Voor de rest waren bepaalde passages behoorlijk glad :-).
  Ook 2 geocaches kunnen scoren.
  We hebben genoten van deze mooie wandeling. Thx!

 • Leon Hout

  Gisteren gelopen met aanpassingen. Het is een mooie wandeling maar helaas konden we de wandeling niet in zijn geheel lopen omdat het pad onbegaanbaar was geworden. Achter punt 6 was het voetpad dicht gegroeid en onbegaanbaar geworden.

 • Robert Blom

  Na een koffie en vlaai to go bij de sponsor van de wandeling (Herberg de Bernardushoeve) van start voor deze erg leuke wandeling. Langs de beltmolen linksaf richting Ubachsberg. Alhier een bezoekje aan de Bernarduskerk en dan na wat woonwijkje de ‘vrije natuur’ in. Een mooie pad onderlangs de Kunderberg en vervolgens deze ‘berg’ ook beklimmen om getrakteerd te worden op een mooi uitzicht. Helaas weinig tot geen bankjes hier om te genieten van het uitzicht. Vervolgens gaat het verder met mooie uitzichten op Heerlen en na een fraai hol pad een stuk parallel aan de autoweg. De finale gaat vervolgens door het bos naar groeve Putberg en dan een smal, maar mooi wandelpad omhoog om tenslotte weer richting molen te wandelen en terug bij vertrek te komen. Prima weersomstandigheden, routebeschrijving helemaal op orde en genoten van de mooie omgeving!

 • Mark

  Mooie lus met verschillende paden en verschillende weidse uitzichten. Het pad bij punt 6 was vandaag een beetje overwoekerd, maar nog steeds goed begaanbaar met korte broek.

 • harry

  rondje ubachsberg betekent een wandeling door het land van kalk, te zien aan de diverse kalkovens langs de route. Op de kunderberg is het bij zonnig zomerweer genieten van de vele soorten planten, bloemen en vlinders.

  tip: bij einde punt 4 staat: Beneden aan de omgekeerde Y-splitsing gaat u L (geel) omlaag.
  mooier is om op dit punt scherp R omhoog te lopen en na ca 100 meter L het wandelpad te nemen. Aan het einde van dit pad L naar beneden en even later zit je weer op de route.

Leave a Comment