Comment ( 1 )

  • Robert Blom

    Op deze zonovergoten eerste warme dag van 2020 direct aansluitend aan 403. SCHIMMERT 10,8 km deze wandeling ook nog gelopen. Vanaf vertrek even een ommetje langs de achterzijde van het dorp om vervolgens even terug te keren ter hoogte van de kerk. Aansluitend gaat het al vrij snel via de eerste veldwegen en langs het huis van Sef Vergoossen richting het buurtschap Aalbeek. Helaas was de picknickbank bezet en moest ik mijn weg vervolgen om te ‘lunchen’. Na een dikke 1,5 kilometer wandelen diende zich echter een mooie zitbank aan net voor het bereiken van punt 3. Hier dik een half uur in alle rust doorgebracht om de meegebrachte broodjes, tomaatjes en drankjes te nuttigen. De route gaat verder via (holle) veldwegen naar de buurtschap Wissengracht alwaar je via een leuk pas door het bos al snel Wijnandsrade bereikt. Een mooi welkom hier via de laan richting kasteel met vele lindebomen. Een kort bezoek aan dit leuke dorpje en dan via een mooie holle veldweg bergop en langs de bosrand en veldwegen naar de buurtschap Vink. Net voor punt 7 was het even goed opletten, want bij die grote regenwaterbuffer heb je de neiging al bij de eerste bocht links af te slaan, maar dat is niet juist en hier staan ook geen paaltjes. Verderop is de echte Y-splitsing en zie je weer een groen paaltje. Via uitgestrekte veldwegen waar het soms flink stoffig kan zijn met dit weer bereik je het vertrekpunt weer. Vandaag met 2 routes achtereen in totaal bijna 26 km in de benen en dat is te voelen, maar het was schitterend!

Leave a Comment