Comments ( 10 )

 • jos

  Hallo allemaal,op 15-08-2012 deze wandeling voor de tweede keer gelopen.Ik was al een tijdje niet meer in de buurt van Epen en Vijlen geweest maar het is en blijft hier prachtig.
  Ik ben gestart bij ’t hijgend hert.Een prachtige plek met vriendelijke bediening.Dit is een prachtige maar vrij pittige wandeling.Je loopt heel erg veel door het bos dus ideaal met warm weer,maar je moet wel af en toe naar boven en beneden.De doorkijkjes en uitzichten zijn zeer bijzonder,zeer weids en zeer groen.De vakwerkhuisjes in Cottessen zijn authentiek mooi.Dit is en blijft dus een vijf sterren wandeling met heerlijk nagenieten op het terras.tot de volgende keer,groetjes ine

 • Nicole en Pascal

  Gestart bij het aangegeven startpunt, bij mooi weer staat de parking goed vol. Een beetje heiig weer dat de hele dag heeft standgehouden. Een mooie wandeling in een schitterende omgeving. We hebben de wandeling in tegenovergestelde richting gelopen, maar ook dan is het afwisselend lopen. Mooie vergezichten en een gezellig en afwisselend landschap.

 • Jesse

  Prachtige wandeling, ik denk wel de mooiste tot nog toe die ik gelopen heb van deze site! Vooral het (noord)oostelijke gedeelte door het bos. Echt fantastisch!

 • Huub Beckers Maastricht

  Deze route loopt door nogal wat bos en is daardoor geschikt als je verkoeling zoekt, er zitten wel wat klimmetjes in ( en dalers ) Mooie vergezichten.Het is natuurlijk geliefd door wandelaars en fietsers, maar er komen genoeg punten in voor waar het heerlijk rustig is.

 • Robert Blom

  In de vroege ochtend regen/wind en dus half dagje werken om vervolgens met veel zon/wind deze, inderdaad, zeer pittige wandeling te ondernemen met start op Camerig. Meerdere flinke hellingen voor de kiezen gekregen onderweg in het Vijlnerbos om als kers op de taart de buurtschap Cottessen nog te bezoeken. Genoten van de geweldige uitzichten onderweg en de heerlijke temperatuur bijna lenteachtige temperatuur. Moie foto’s kunnen maken en erg veel wandelaars onderweg, maar het is dan ook Herfstvakantie en lijkt wel of ook nu heel Nederland die in ons mooie Zuid-Limburg komt doorbrengen. Minpuntje is dat de bospaden in het Vijlnerbos vaak erg drassig zijn, doordat ze flink aan het snoeien/kappen zijn en er dus regelmatig grote vrachtwagens over de smalle paadjes rijden. De route was tip top in orde.

 • Patrick

  Een hele mooie route!
  Voor de eerste keer heb ik commentaar op de routeaanwijzingen op deze site, normaal gesproken zou ik het voor lief nemen, maar vanwege de gebruikelijke kwaliteit, toch de volgende opmerking.
  Naar mijn mening zijn de geschreven aanwijzingen vanaf “(U verlaat hier de rode route. Hier ligt nog een waterpoel).” niet in overeenstemming met de op de kaart uitgetekende route. Hoewel het mogelijk komt door de bosbouwwerkzaamheden die daar nu plaatsvinden, is het m.i. zeker dat de markering 4 op de kaart of de tekst fout staat.
  Zoals gezegd: verder alleen complimenten voor deze en alle andere mooie routes en beschrijvingen!

  • Ger uit Kerkrade

   Wandeling 168 is een hele mooie wandeling met prachtige vergezichten.

  • Huub Beckers Maastricht

   Nadat Patrick geweest is de route geactualiseerd, hij is prima te volgen.

 • Bas Gehlen

  Schitterende wandeling en flink genoten

 • Paula

  Prachtige wandeling en zeer goede beschrijving! Vandaag gelopen met het gezin, waaronder 2 jongens van 11 en 12. Pittig, dus welkome stop bij het Hijgend hert. Echt een aanrader deze wandeling.

Leave a Comment