Comments ( 4 )

 • Stefan

  Mooie, wel pittige wandeling met veel klimmen en dalen. Houdt rekening dat het op sommige plaatsen nat kan zijn!!

 • Inge

  Voor de 2de keer deze schitterende wandeling gedaan. Er zijn pittige klimmers bij!

 • Robert Blom

  Eind van de ochtend van start vanuit Aubel met direct enkele zeer drassige weilanden. Aansluitend via goed beloopbare (holle) veldwegen richting St.-Jean-Sar. Langs de mooie kerk en weer klimmen naar een geweldig uitzichtpunt, genaamd Knuppelstock. Tijd voor een korte stop hier op het bankje en genieten van het uitzicht. Vervolgens door naar Abdij de Val-Dieu en uiteraard hier even naartoe gelopen (600 m. extra). Helaas niks to go hier dus weer verder. Vanaf punt 7 in de wandeling werd het een ware survival en overlevingstocht. De manegeweide richting draaihekje kwam de modder tot boven de enkel, maar ja… je moet door. Aansluitend totaal uitgespoelde veldwegen omlaag met overal dikke keien en stenen. Daarnaast kwam het echte stijgen en dalen nu in die laatste kilometers en werd het steeds pittiger. Het laatste gedeelte over de verharde weg was een verademing na al die pratsj en zo uiteindelijk na dik 3,5 uur wandelen weer in centrum aangekomen. Tip, laat deze wandeling even liggen tot het weer wat droger is en dan is het absoluut genieten ook bij de horeca onderweg die nu helaas allemaal gesloten was en ook niks aanboden to go. Routebeschrijving was prima in orde en middels de rode rechthoekjes ook op deze manier goed te volgen.

 • Piet van der Heijden

  Hele mooie route. Gelopen op 16 september 2023.
  Voor ons alleen jammer dat er een rally was voor terreinwagens. We snappen niet dat die over wandelwegen mogen. Er was absoluut geen ruimte/ Eigenlijk past het toch ook helemaal niet dat er nog dit soort rally’s plaats mogen vinden. Zoveel schade aan de natuur.

Leave a Comment