Comments ( 5 )

 • S.Staalmans

  Vandaag deze mooie route gewandeld met mooie uitzichten. Route is mooi uitgezet langs de bosranden. Gerardushoeve is prachtige plek.

 • Jan Beverdam

  Op 2e kerstdag hebben we deze wandeling 199 Heijenrath gelopen. In het algemeen een hele mooie en rustige route. We hebben wel een kritische kanttekening. Nl, net voorbij restaurant de Smokelaer in Heijenrath, bij het verlaten van de Flabberweg linls het pad in langs het weiland met houten afrastering, is amper meer te wandelen zonder dat je vast komt te zitten in de bramen- en meidoornstruiken, en even verderop, na het weiland het bos in is een stukje dat dicht aan het groeien is met hulst struiken. Het wordt tijd voor een stevige snoeibeurt op het pad langs het weiland en het stukje hulst in het bos. Want anders is het pad, althans dit hele fraaie gedeelte, komendjaar niet meer te gebruiken. Het alternatief dat jullie in de routebeschrijving aangeven is geen gelijkwaardig alternatief, een gemiste kans, want juist dat stukje langs de weide en verderop door het bos maakt deze route aantrekkelijk, niet het door jullie voorgestelde alternatief over het asfalt.

  • Jan Beverdam

   Overigens net na het weiland in het bos wordt het pad , zo te zien al geruime tijd, ook geblokkeerd door een paar omgevallen bomen, die moeten weggezaagd worden om het pad beter beloopbaar te krijgen, nu is het een hindernisbaan.

   • Huub Beckers Maastricht

    Na de opmerking van Jan Beverdam is de route aangepast en is weer makkelijk te lopen.
    Tip: Heb je opmerkingen over de routes m.b.t. “veranderingen” vul het contactformulier in.

 • harry

  een topper door het limburgse heuvelland.
  zonnig wandelweertje met prachtige panorama’s.
  en starten kun je bij 1 van de 2 gerardushoeven die dan ook prima rust- en/of eindpunten zijn.

Leave a Comment