Comments ( 2 )

  • Robert Blom

    Als alternatief voor de Winterwandeling van WSV “Griezegrubbe” gekozen voor deze route en dat was absoluut een goed keuze! Prima wandelweer en na het verlaten van de bebouwde kom van Nuth gaat het al vrij snel de natuur in. Langs de Geleenbeek even op het gemak alles bekijken en beluisteren bij het Mijnspoormonument (erg interessant) en dan verder langs de Alfa brouwerij richting Mulderplas en een tussenstop bij Brasserie Peil 5 voor koffie met vlaai. Direct erna ‘duik’ je het Geleenbeekdal weer in en gaat het via allerlei goed beloopbare paden en (veld)wegen naar Sweikhuizen. Een mooi stuk door het bos volgt waarna je het station van Spaubeek bereikt. Even wat meer geluid langs de autoweg, maar al snel loop je via een leuk, maar wel drassig bospad omhoog door natuurgebied Diependaal. Via diverse veldwegen bereik je de buurtschap Grijzegrubben met een mooie kapel en lopend langs de Platsbeek kom je via de vijvers van Nierhoven weer bij de start van de wandeling. Erg mooie route, die prima beschreven was en voldoende plaatsen onderweg weg om iets to go mee te nemen.

  • Rian

    Mooie wandeling, vooral de 2e helft. Helaas wel veel verharde weg.

Leave a Comment