298. Schin op Geul

Comments ( 2 )

  • Robert Blom

    Op deze schitterende Paaszaterdag gekozen voor wederom een dubbele wandeling in ons afgesloten Heuvelland en na deze aansluitend nog 597. Gulpen gewandeld. Als startplaats gekozen voor Café A Gen Baan in Wijlre. Een klein stukje door het dorp zelf, langs de kerk, en dan al snel via de molen de natuur in alwaar de lammetjes veelvuldig aanwezig en hoorbaar waren (Schitterend!). De route gaat verder richting buurtschap Stokhem en via een flink stijgend pad omhoog naar het bos (geweldig uitzicht boven!) Weer terug naar Stokhem en via een weiland met vandaag slechts één Hooglander die rustig op een meter of 30 van mijn pauzebankje lag. Een ontzettend mooi gebied hier zo langs de geul en doordat er nauwelijks verkeer of andere wandelaars waren was het een groot gekwetter van vogels en het geluid van het water van de Geul. De route vervolgt richting Schin op Geul waar ik tevoren even een stukje de Keutenberg ben opgelopen. Na nog een kort ommetje achterlangs door de buurtschap Schoonbron en dan op weg naar Fromberg. Wederom een pittige klim omhoog en vervolgens enkele lange rechte stukken veldweg waar de zon flink aan het branden was met een temperatuur van zo’n 21/22 graden vandaag. Met het bereiken van overweg van de Miljoenenlijn was deze wandeling weer teneinde en tijd voor een lunch in de vorm van zelf meegenomen broodjes en drankjes. Ontzettende leuke en gevarieerde wandeling en de volledige route was nog intact.

  • Rob Wilders

    Zeer leuke en afwisselende wandeling. Op een aantal plaatsen heb je een mooi uitzicht. Halverwege tussen Fromberg en Wijlre heb je een moeilijk stukje doordat het pad bezaaid ligt met grote stenen. Het stuk langs de Geul is een aanrader. Nu stond het water laag, maar als het hoger staat zal het er wel wild aan toe gaan. Aan de overkant zagen wij een flinke boom waar bevers aan geknaagd hebben.

Leave a Comment