Comments ( 3 )

  • Sjef Schmit

    Vandaag een rondje Echt gelopen in combinatie met wandeling 421. Een pittige wandeling maar absoluut de moeite waard, Veel variatie, mooie bospaden en lekker uitwaaien over de velden. De vogels deden hun best met fluiten en dan is het alleen maar genieten. Gestart bij het stenen huisje van de voormalige observatiepost de Wielewaal bij punt 6. Op dat punt kon ik ook route 421 oppikken en daar is ook een mooie parkeerplaats.

  • Robert Blom

    Tijdens een lang (wandel)weekend in Ohé & Laak op zaterdag 27/06/2020 in de ochtend van start met deze wandeling gevolgd door wandeling 1040. Na het verlaten van de buurtschap Hingen bij wkp 55 de weg even kwijt, omdat ik vermoed dat hier een wijziging heeft plaatsgevonden in de route. Gelukkig kom je dan op een verlaten landweg toevallig de politie tegen en die wezen me weer richting de juiste plek, schuilhut Kranenbroek. Een erg mooi gedeelte dat volgt door het bos waar je op de zandwegen of verharde paden kunt wandelen met onderweg zitbanken en picknickplaatsen. Aangekomen in Pey (bie Echt) gaat het direct weer via veldwegen naar Slek en passeer je nog een leuk kunstwerk. In Slek zelf een bezoek gebracht aan de St. Antoniuskapel en een kaarsje opgestoken. Via natuurgebied De Doort en een oversteek van de spoorlijn kom je vervolgens bij de Wielewaal. Zeker een aanrader om deze plek even te bezoeken. Via Gebrook gaat het vervolgens terug naar ‘Echt Genieten’ voor de lunch. Heerlijke ontspannende wandeling!

  • Astrid

    Blijft altijd mooi het natuurgebied De Doort. Een mooi tapijtje van Speenkruid, witte bosanemoon, en de kleine witte bloemen van De grote Muur doken voor ons neus op in het bos. Toch ook maar even doorgelopen naar de observatiepost “de Wielewaal”. In de vijver zag je de fijne witte waterranonkel bloeien. We waren verder benieuwd of we een boomkikker zouden spotten. Een man en vrouw met grote toeters van fotocamera’s vertelde ons dat er nu geen zaten. We konden het toch niet laten en speurde de bramenstruiken rond de vijver af. En jawel hoor, we zagen er niet 1 maar 2. Ze bleven heel rustig zitten zodat we mooi met onze telefoon foto’s konden maken. Geweldig toch!

Leave a Comment