323. Herkenbosch

Comments ( 4 )

 • Henk

  Beste zeer mooie route.
  Maar bij punt 4 staat dat je achter de spoorlijn over het graspad langs de spoorlijn de weg moet vervolgen. Helaas is hier niet meer door te komen ivm begroeiing. Is het niet beter om het pad voor de spoorlijn rechts te volgen dit loopt namelijk parallel langs de spoorlijn, en komt op het zelfde punt uit bij het weiland.
  mvg

 • Astrid

  Bij deze wandeling is het vooral in het begin nog goed te zien dat er een bosbrand is geweest. (bosbrand in april 2020) . Verder heeft de route nog van alles te bieden. Mooie vennen waarbij je vaak in de buurt de kleine en ronde zonnedauw tegen komt. Verderop schoot een hazelworm voor onze voeten weg. Natuurgebied De Meinweg heeft mooie bossen met o.a. Berken-,Dennen-, Eiken-, Beukenbomen afgewisseld met heide, grassen en varens. Al met al een mooi glooiend landschap.
  Na verder de nodige paddenstoelen ontdekt te hebben, zoals Biefstukzwam, Veenmosvuurzwammetje, Vliegenzwam en Kleverig koraalzwammetje, zat onze wandel dag er weer op.

 • Rob Wilders

  Voor natuurliefhebbers is het misschien een prachtige wandeling. Hoewel wij veel om de natuur geven, vonden wij deze wandeling uiteindelijk eentonig worden. De beschrijving klopt nog steeds.

 • Sjef Schmit

  Vandaag op een prachtige lentedag 2 schitterende wandeling in Herkenbosch in het nationaal park de Meinweg. Gestart bij Venhof en dan direct al genieten van de heerlijke natuur en stilte in dit hele gebied. Je gaat over mooie paden met een verrassend bankje aan een mooi Elfenmeer. Dan weer over de stille heide en door de bossen weer terug naar het startpunt. Vanuit hier begonnen met wandeling 428.

Leave a Comment