Comment ( 1 )

  • Hans Heidendal

    Deze wandeling staat bij mij beslist in de top 10 van de wandelgids, Ik kan er maar geen genoeg van krijgen! De route op een winderige septemberdag voor de derde keer gelopen: prachtig eerste gedeelte door bossen en over bergkammen met schitterend uitzicht op het knusse stadje Monschau, het middelgedeelte over het plateau om lekker uit te waaien en als sluitstuk struinen langs het avontuurlijke riviertje in het dal van het stuwmeer en de inderdaad bijzonder spectaculaire beklimming over wortel- en rotspaden richting Monschau. Een beetje tot mijn teleurstelling moest ik constateren dat het pitoreske hotel Perlenau in dit dal, waar ik vaker na afloop van een wandeling een heerlijk ijskoud weizen-biertje ging drinken, voor onbepaalde tijd gesloten is. Het prachtige uit 1840 monumentale gebouw zag er verlaten en naargeestig uit, het ooit zo gezellige terras overwoekerd met onkruid… Maar de mooie wandelroute zorde ervoor dat ik al snel weer in opperbeste stemming bij mijn auto arriveerde. die ik voor de verandering eens 200 meter verder voorbij de meisjesschool aan het begin van de route had geparkeerd. Bespaarde me toch weer 7 euro parkeergeld,,,

Leave a Comment