Comments ( 5 )

 • Jan

  Mooie tocht Jos.

 • Theu en annie Creemers

  Vanmorgen gekozen voor een route dichter bij ons in de buurt , omdat ons zo geliefde Zuid – Limburg nog afgesloten is voor ons wandelaars .
  Tot halverwege regel 3 route kunnen volgen , wat heel mooi was , maar het natuurgebied vanaf dat punt , dus de Beegerderheide was helemaal afgesloten vanwege covid 19 . Wij hebben grote boog erom heen gelopen ,konden niet verder volgens de route beschrijving lopen , maar gaan deze beslist nog eens later over doen .
  Er reed met regelmaat handhavers door het gebied , hebben zelfs gezien dat iemand op fiets bekeurd werd …dus wij houden ons netjes aan de regels …

 • Robert Blom

  Vanmiddag deze route gelopen en nog steeds stond er halverwege punt 3 bij het oversteken van de Baexemerweg een bord met verboden in te lopen wegens Covid19 maatregelen. Wat daar het doel van is nu nog geen idee, maar ik ben dus wel gewoon doorgelopen en heb in de verste verte geen levende ziel ontmoet laat staan handhaving. Wel opgemerkt dat ik zeker 20 minuten heb moeten zoeken waar bij de volgende 4-sprong loopt RD/R stond. Je moet hier kennelijk over een vrijwel onzichtbaar paadje omhoog dat vrijwel volledig is dichtgegroeid en met bomen versperd. Boven aangekomen bereik je dan inderdaad vlindertelroute 18. Ik heb het uiteindelijk gevonden via navigatie i.c.m. de kaart, maar makkelijk was het niet. Overige routebeschrijving trouwens tip top in orde en met name het gedeelte Beegderheide met de rondwandelende schaapskudde en helemaal niemand aanwezig was indrukwekkend. Bij deze route is het wel goed uitkijken bij het oversteken van de toch nog steeds erg drukke Napoleonsweg. Schat de snelheid goed in, want auto’s zijn bij je voor je er erg in hebt. Het slotgedeelte eerst langs De Lange Vlieter en aansluitend nog de Boschmolenplas waren een welkome afsluiting van een mooie wandeldag. Genoten!

 • Ton en Emiel

  Mooie wandeling. Grote variatie; langs de beek, door bos en heide en langs een prachtige plas. Wij hebben vandaag genoten in het voorjaarszonnetje.

 • Sjef Schmit

  Na wandeling 407 Baexem deze mooie route gelopen. Een leuk stukje door Grathem en dan direct langs de beek richting Beegderheide. Een prachtig gebied met mooie vennen en paden. Dan de Napoleonsweg oversteken en verder over de heide richting de LangeVlieter. Veel wandelingen lopen rondom deze grote pals, maar dat is geen straf. Het blijft indrukwekkend want hier komt ons drinkwater vandaan. Terug in Grathem even op het terras nog een lekkere Trippen en met een voldaan gevoel weer terug naar Weert.

Leave a Comment