Comment ( 1 )

  • Robert Blom

    Op deze eerste warme dag van het jaar mezelf voorgenomen een flinke tocht te maken. Allereerst van start met deze wandelingen direct aansluitend 164 SCHIMMERT 14,2 nog gelopen. Daar alle horeca onderweg gesloten zijn de nodige broodjes en drank mee voor onderweg en uiteraard zonnebrand en dat was hard nodig bleek later. De route begint met een flink stuk veldwegen zodra je het dorp hebt verlaten via het sportcomplex. Vanaf de regenwaterbuffer loop je vervolgens een hele andere wereld in met een bosachtige omgeving en weilanden vol schapen en lammetjes. Vanuit het bos vervolgens even klimmen via een mooi graspad om in de buurtschap Raar aan te komen en even weer de drukte tegenkomt van al de motoren, auto’s wielrenners e.d. die hier voorbij razen. Al snel mag je weer de landweggetjes op om richting Ravenbosch te wandelen. Een erg mooie en rustige omgeving met een korte stop aan de Joodse begraafplaats. Langs het huis van wijlen Charles Eyck op naar het ‘echte’ Ravensbosch. Via een vrij stijl bospad, dat je wel even voelt, gaat de route verder door het bos en langs de bosrand. Al snel zie je de watertoren weer en via de grote weg en een kort ommetje kom je weer terug bij het vertrekpunt. Ontzettend mooie en afwisselende wandeling met voldoende mooie rustplekken. Zeker met dit geweldig mooie weer een aanrader.

Leave a Comment