Comments ( 4 )

 • Robert Blom

  Gisterochtend als onderdeel van mijn wandelvakantie vanuit Beegden van start voor deze geweldig mooie wandeling. Een klein stukje Beegden zelf en dan snel de Bieëgdjerhei op. Even stilgestaan bij het monument van de Shermantank om wat foto’s te maken en dan door. Op de Beegderheide kruiste mijn (wandel)pad zich met dat van een kudde schapen die nagenoten van een verdiend ochtendmaal. De rust/stilte, mooie vennen en ongerepte natuur in dit gebied zijn echt adembenemend. Het kunstwerk in de omgevallen boom was zelfs nog een beetje zichtbaar aan de onderzijde. Tijdens deze wandeling passeer je weer tweemaal de Napoleonsbaan en kijk dan heel goed uit met oversteken, want ik blijf het een gevaarlijke weg vinden. Het bevreemd me wel dat tijdens deze Corona tijd vanuit Beegden er geen afsluitingen staan voor het gebied, terwijl aan de andere kant wel bij elk bospaadje momenteel een dranghek staat. De route volgend ben ik nog even een bezoekje gaan brengen aan de Tuspeel waar een 3-tal wilde paarden rondliepen. Hierna kom je dan al snel bij het water van de Lange Vlieter. Een lang stuk langs dit water om vervolgens via zandwegen het gebied te verlaten en de nieuwbouwwijk in Beegden kom je weer bij de start. Route prima in orde en de wandeling zeker een aanrader op warmere dagen, doordat je veel in bosgebied vertoefd.

 • Astrid

  Dit is z’n wandeling die in ieder seizoen mooi is om te lopen. Nu is de route mooi door de verscheidenheid aan kleur van de grassen en mossen. Verder schitterende vennen die mooie plaatjes opleverden. Het was er heerlijk rustig, we zijn maar weinig mensen tegen gekomen. Bedankt weer voor deze mooie route!

 • Ton & Annelies

  Deze prachtige route vanuit Beegden gelopen op zaterdag 29 oktober 2022.
  De route klopte perfect. Niet één foutje kunnen bespeuren. Schitterend herfstweer om te wandelen en erg rustig overal op de route. Een aanrader.

 • Rob Wilders

  Nu de heide in bloei staat is het een mooie wandeling langs de vele vennen. Halverwege werden wij welkom geheten door de grote schaapskudde. Helaas is het gedeelte tussen de punten 5 en 6 een beetje saai. De routebeschrijving klopt nog steeds.

Leave a Comment