Comments ( 3 )

 • Robert Blom

  Gisterochtend gestart met deze wandeling door de mooie/afwisselende omgeving in en rondom Horn. Met name het park rondom Kasteel Horn is geweldig mooi en wat was het heerlijk rustig, doordat het vrijwel de hele nacht had geregend en nog vroeg op de zondag was. Het overige deel rondom Horn ging over vele veldwegen en graspaden met soms een uitstapje door het bos. Genoten van deze wandeling en ook de routebeschrijving is nog actueel en erg handig met al die wandelknooppunten (wkp) die overal goed/duidelijk staan aangeven.

  Enkele kleine aandachtspunten voor andere wandelaars:
  – De hoge struiken achter het kasteel precies tegenover het middelste balkon zijn er niet meer, maar je ziet de juiste (gras)pad nu duidelijk voor je liggen;
  – Bij het kerkhof van Horn staan 2 zitbanken op de parkeerplaats in de open lucht en bij de ingang van het kerkhof zelf staat er nog 1 die wel beschutting bied bij eventuele regen of slechte weersomstandigheden;
  – Het brede graspad na punt 7 in de routebeschrijving is flink aan maaien toe, want het gras stond erg hoog, maar je kunt er doorheen wandelen;
  – Na punt 8 en het verlaten van jeugdzorg Rubicon is het met name bij de viersprong even goed opletten, omdat het pad rechtdoor niet meer zo goed zichtbaar is en niet direct als pad gezien zal worden.

  Veel plezier in het mooi Horn oftewel Häor!

 • Sjef Schmit

  Vandaag met een heerlijke lente zon deze wandeling gelopen. Een fijne wandeling met veel open stukken en door bossen. Genieten in optima forma. De vogeltjes die overal om je heen fluiten en hun best doen om elkaar op te zoeken. De paden waren goed begaanbaar. Het park rond het kasteel is mooi en het kasteel zelf is een imposant bouwwerk. Hierna doorgereden naar Haelen en de korte wandeling 492 gelopen.

 • Rob Wilders

  Het is een leuke, vlakke en afwisselende wandeling. Leuk stukje van Horn gezien, daarna door de kasteeltuin, om vervolgens door velden en stukken bos (of langs de bosrand) te lopen. Het is jammer dat de horeca dicht is. Na een week met veel fysieke inspanning was het een ontspannende wandeling.

Leave a Comment