Comments ( 2 )

  • Robert Blom

    Afgelopen zaterdag, na 2 dagen Pieterpad wandelen, deze wandeling uitgekozen en ter hoogte van Neeritter ‘overgestapt’ op wandeling 474. Vanaf de start bij Bert’us wandel je direct een mooi natuurgebied (Boterakkerplas) binnen met veel vogels op de vroege ochtend en bereik je na een klein rondje de mooie kerk van Kessenich. Via een leuk stukje ’t Vijverbroek (wandelen over planken) bereik je Neeritter waar tal van bezienswaardigheden zijn. Zo is het plein hartje centrum vernoemd naar de schrijver van ons Limburgs volkslied. Een korte tussenstop bij ’t Pastorieke voor een heerlijk stuk vlaai en dan langs de Armenmolen een natuurgebied in waar doorheen de Itterbeek stroomt. Op het einde was het even improviseren, want de 4 konikpaarden blokkeerde het klaphek, dus even over het toegangshek geklommen. De rand van Ittervoort wordt aangedaan, maar helaas is Het Soete Huys permanent gesloten/verdwenen dus geen tussenstop alhier. Via een mooi/smal pad door natuurgebied ’t Vijverbroek gaat het richting het witte stadje Thorn. Het was er op de zaterdagmiddag enorm druk met wandelaars, fietsers en overige toeristen dus snel doorgelopen en via het eerdergenoemde natuurgebied een mooi slotstuk terug naar vertrek. Bij BertUs nog een tosti uit het vuistje en door naar de overnachtingsplek. Route was nog prima in orde en de wandeling zeker een aanrader.

  • Marie-Jose

    Het gefeelte van het Vijverbroek is helaas niet te bewandelen, ook niet met waterdichte schoenen. Zelfs nauwelijks met laarzen. Is te drassig. Betreft tussen punt 8 en 9 en maart 2024.

Leave a Comment