Comments ( 3 )

 • Ank en Stefan

  We wilden deze wandeling gaan doen, al twijfelden we een beetje omdat er geen reacties bij stonden. Bij dezen;
  Een fantastische wandeling die direct in onze top 5 komt! Hij begint meteen pittig. Wanneer je de burcht ingaat nog een beetje pittiger maar het uitzicht vanuit de toren maakt dat meer dan goed. Dan de drie heuvels rondom Heimbach. Zorg dat je goed ter been bent en goede wandelschoenen aan hebt, je zult je af en toe misschien even afvragen waarom je dit ook alweer leuk vindt, maar als je dan boven bent weet je het weer. Vanaf het vakantiepark kwamen we vrij veel mensen tegen, maar het was dan ook Hemelvaart. Toch had het ook wel wat gezelligs. Wij vinden Heimbach gemoedelijker dan bijvoorbeeld Monschau. Al met al dus een aanrader.

 • Toos

  Nadat we eerst wandeling 899 hebben gelopen zijn we na een fijne pauze in Heimbach begonnen aan deze route. De burcht is de moeite van het bekijken waard en dan volgt de pittige klim bij 30 graden naar Abtei Mariawald. Daarna hebben we de route afgekort om uiteindelijk uit te komen op 25 km voor deze 2 wandelingen samen. Zeer de moeite waard om in deze prachtige omgeving te wandelen!

 • Jasper

  Mooie route die aanvangt met een wandeling door het idyllische dorpje Heimbach en via de steile klim naar de abdei in het Mariawald voert. Daar heerlijk uitgepuft op het terras. Ook een blik erwtensoep uit de abdijwinkel mocht uiteraard niet ontbreken. Het stuk door de bossen erna werd alleen wat eentonig op een gegeven moment, wat dan weer werd goed gemaakt door het slotstuk langs de waterkrachtcentrale en de Ruhr met prachtige huizen in de heuvels. Al bij al prima vermaakt tijdens deze wandeling. De autorit binnendoor via Roetgen was overigens ook de moeite waard (aanrader) en leuker dan via de doorgaans vlakke Autobahn.

Leave a Comment