Comments ( 5 )

 • KB

  Een heel mooie route (uitzichten, soms schitterende paden/wegen, het historische centrum van Limbourg). Minpuntjes: de doortocht door Andrimont duurt te lang en de twee stukken langs de N61 zijn ook van minder niveau: eerst in Surdents het typisch Belgische rommeltje (als Belg mag ik dat zeggen 🙂 ) en voorbij Limbourg en de Vesder waar je over de berm moet, wordt het gevaarlijk omdat de struiken op enkele plekken de berm volledig innemen. Je moet daar dan de weg op zonder een goed zicht op het verkeer. Goed opletten daar! Het landschap is daar wel mooi overigens. Nog een opmerking over de poortjes: voorbij de watertoren in Andrimont waren ze vastgemaakt, waarbij het tweede nog vrji makkelijk los te maken (en weer te sluiten) was, over de eerste poort ben ik geklommen. Het poortje voorbij de hoeve voor Limbourg is makkelijk te missen (deels overgroeid door de haag) en hing ook vast met een ketting. Het was wat prullen om die open te krijgen.

 • John

  Vorige week hebben wij deze mooie route zonder problemen (zie vorige reactie) gelopen. De draaihekjes waren makkelijk los te maken. Voor het gedeelte van de draaihekjes door de weilanden staat inmiddels ook een alternatief beschreven, maar eigenlijk is dat niet nodig. Tijdens de wandeling steek je twee keer via brug de Vesdre over en dan is nog duidelijk te zien welke schade de waterramp hier heeft aangebracht.

 • Hans Heidendal

  Leuke wandeling met als hoogtepunt natuurlijk het historische vestingstadje Limbourg. Verder heel veel weilanden en nog heel veel meer koeien. Wees voorzichtig met deze beestjes vooral als ze nog kalfjes hebben: ik werd achtervolgd door een kudde en kon nog net mijn vege lijf in veiligheid brengen door over een doornhaag te springen. Het bleef gelukkig bij n paar schrammen…

 • Gabriel

  Op 3 januari 2023 gelopen. Prachtig!

  Een keer moesten we onder een prikdraad kruipen, konden geen poort vinden.

 • Mark

  Een afwisselende wandeling met geweldige uitzichten. Het gaat over weilanden, door bossen en ook over asfalt. Een hoogtepunt is het oude dorp Limbourg. Er zijn een paar hoogtemeters te klimmen, op het steilste punt wordt een minder steile variant beschreven.
  De Vesdre brug in punt 4 wordt momenteel herbouwd (september 2023). Tijdens de werkzaamheden ligt er ter vervanging een smalle voetgangersbrug vlak naast.

Leave a Comment