493. Nederweert

Comments ( 4 )

 • Jo Veenstra

  Afgelopen zondag deze fijne route gelopen door natuurgebied De Banen (wel drassig na regenval) en na afloop bij Hof van Schoor heerlijk thee gedronken, wat een leuke plek! Beschrijving zoals altijd toppie!

 • WSC VJeO; Alice & Piet Hartog

  Vandaag deze route gelopen en met het zonnetje was het goed toeven, met een graad of 8. Een mooi natuurgebied, het Sarsven en De Banen, wat duidelijk te merken was aan het behoorlijk aantal wandelaars dat wij onderweg gezien hebben.
  Een tweetal mooie uitkijkpunten op de genoemde vennen, waarvoor het aangeraden is een verrekijker mee te nemen. Verschillende watervogels maar ook roofvogels zijn dan te spotten.
  Het laatste stuk loop je langs het kanaal Wessem-Nederweert, een mooie herinnering daar wij tijdens mijn jeugdjaren daar met ons schip voeren om zand en grind te vervoeren naar de betoncentrale Kalle & Bakker die een stukje verder ligt, aan de kruising van dit kanaal met de Zuid-Willemsvaart.

  Wederom genoten, niet alleen van de wandeling maar ook weer van de perfect beschreven route.

 • Marja & Wilbert

  Mooie wandeling met veel natuur. Wij zijn niet veel andere wandelaars tegengekomen. De beschrijving is niet meer geheel actueel. Bij punt 3 staat aangegeven om voor de pauzeplek na 5,8 km rechts over de bosweg te gaan en bij de 3-sprong voor het weiland links. Dit is echter niet mogelijk. Het bosperceel is afgemaakt met prikkeldraad en er staan verboden toegang borden. Als je bij de bank gewoon rechtdoor loopt naar de asfaltweg en dan rechts gaat vervolg je de route gewoon weer over de Houtsberg.

 • Astrid

  Mooie wandeling in de prachtige natuurgebieden Sarsven en De Banen. De route is nu weer prima te volgen ook bij punt 3. ( zie reactie hierboven)

Leave a Comment