501. Helenaveen

Comments ( 2 )

  • Sjef Schmit

    Een heerlijke wandeling door de Peel met veel variatie. Grote open velden met veel hei dat helaas overwoekerd is door gras, maar ook een mooie lange rechte weg langs een kanaaltje. Dan kom je uit op wat eens een prachtig punt was met veel water en bomen in het water. Helaas, alles is opgedroogd. Heel jammer. Dan weer een stuk verder ook weer een opgedroogd gebied. De Peel heeft veel te lijden onder de droogte. Het laatste stuk door een mooi bos en een leuk paadje. We hebben toch genoten van deze mooie wandeling.

  • Astrid

    Vandaag op pad met goed gezelschap, mooi weer en mijn fototoestel. Aan gekomen bij Mariaveen konden we onze lol op met het maken van leuke foto’s van de Nederlandse landgeiten. Ze waren best nieuwsgierig en kwamen even kijken wat we aan het doen waren. Even verder op loop je over de Kanaalweg. Een lange rechte weg met mooie begroeiing tussen de weg en het kanaal met varens en verschillende grassen. Zoals Sjef Schmit al aangeeft is het erg droog in de Mariapeel. Van het meest gefotografeerde punt is niet veel meer over. Meer/ven is helemaal opgedroogd en wat over blijft is een kale zwarte plek. Heel jammer. Laatste stukje mochten we even door een wei met koeien. Ze waren heel vriendelijk en lieten ons netjes door. Het paadje dat daarna volgde was een verrassend leuk paadje. We hebben weer een leuke dag erop zitten!

Leave a Comment