501. Helenaveen

Comments ( 4 )

 • Sjef Schmit

  Een heerlijke wandeling door de Peel met veel variatie. Grote open velden met veel hei dat helaas overwoekerd is door gras, maar ook een mooie lange rechte weg langs een kanaaltje. Dan kom je uit op wat eens een prachtig punt was met veel water en bomen in het water. Helaas, alles is opgedroogd. Heel jammer. Dan weer een stuk verder ook weer een opgedroogd gebied. De Peel heeft veel te lijden onder de droogte. Het laatste stuk door een mooi bos en een leuk paadje. We hebben toch genoten van deze mooie wandeling.

 • Astrid

  Vandaag op pad met goed gezelschap, mooi weer en mijn fototoestel. Aan gekomen bij Mariaveen konden we onze lol op met het maken van leuke foto’s van de Nederlandse landgeiten. Ze waren best nieuwsgierig en kwamen even kijken wat we aan het doen waren. Even verder op loop je over de Kanaalweg. Een lange rechte weg met mooie begroeiing tussen de weg en het kanaal met varens en verschillende grassen. Zoals Sjef Schmit al aangeeft is het erg droog in de Mariapeel. Van het meest gefotografeerde punt is niet veel meer over. Meer/ven is helemaal opgedroogd en wat over blijft is een kale zwarte plek. Heel jammer. Laatste stukje mochten we even door een wei met koeien. Ze waren heel vriendelijk en lieten ons netjes door. Het paadje dat daarna volgde was een verrassend leuk paadje. We hebben weer een leuke dag erop zitten!

 • Gerald en Ilse

  Op 21 mei liepen we deze mooie wandelroute door de Peel. Op de racefiets ben ik dit gebied al vele malen doorkruist. De Peel deed mij tot nu toe vooral denken aan lange rechte wegen langs de vroegere Peelkanalen. Wat is dit anders op het moment dat je dit gebied te voet gaat verkennen. Deze wandeling heeft ons echt enorm verrast. De wandeling is afwisselend, komt langs peelkanalen, gaat door bos, langs vennen, open landschap, komt langs een defensiekanaal en weilanden en eindigt heel verrassend met een mooi stukje bos. Het fijne was ook dat het hier echt rustig is en we vrijwel niemand onderweg zijn tegengekomen. Wij hadden bovendien mazzel dat het al tijden veel geregend had en alle vennen dus goed vol stonden. Deze wandeling staat zeker in onze top 10!

 • Bart en Petra

  Vandaag voor de tweede keer (eerste keer mei 2021) deze erg mooie wandeling gelopen met heerlijk weer en volkomen rust in het gebied. In tegenstelling tot eerdere berichten over een droge Peel stond alles nu nagenoeg volledig onder water door de vele regen van de afgelopen tijd, iets wat weer erg mooie natuur opleverde. Overigens waren de paden prima beloopbaar en hebben we na terugkomst in Helenaveen nog heerlijk wat gedronken in de serre van d’Ouwe Peel. En dan nog iets wat ons in het bijzonder was opgevallen: onderweg geen enkel stukje afval in welke vorm dan ook aangetroffen ! Natuurlijk hoort dat gewoon zo, maar toch…..
  Wij gaan hem zeker nog een keer doen.

Leave a Comment