Comments ( 2 )

  • Toos

    Onze eerste wandeling in de Ardennen, welke moeten we kiezen? Ze zijn volgens Jos allemaal pittig en mooi, precies wat we zoeken. Het wordt 519 omdat we een hotel in Jalhay hebben en vanaf het hotel kunnen starten. Het is een hele mooie wandeling, vooral Lac Gileppe met stuwdam en leeuw is een bezoek waard.

  • Hans Heidendal

    Wie in de herfst door de mooie bossen rond het meer van La Gileppe wil gaan wandelen moet niet raar opkijken dat bepaalde delen zijn afgesloten: het jachtseizoen is geopend! Overal aan de bomen hangen bordjes met de datums van de “chasse” (alleen in het Frans). Onbegrijpelijk dat er nog mensen zijn die “plezier” beleven aan deze zogenaamde sport. Komop zeg! We leven in de 21ste eeuw. Enigszins bedrukt ben ik deze wandeling toch gaan lopen en al gauw werd ik weet wat vrolijker: mooi herfstweertje, prachtige bossen en halverwege de enorme stuwdam met imposante leeuw die achter de bomen opdoemde. Het voelde een beetje als thuiskomen… Ook de tweede lus door de hoger gelegen weilanden vond ik heel apart.

Leave a Comment